Control4 tanúsítványt kapott a MCINTOSH MX123 AV processzor

A McIntosh közleménye szerint újabb eszközük kapta meg a Connects with Control4 tanúsítványt, amelyet a Simple Device Discovery Protocol (SDDP) integrálásával érdemeltek ki.

A Control4 egy intelligens platform, amely a különböző otthoni rendszerek telepítését, konfigurálását és üzemeltetését könnyíti meg. A platform natív módon támogatja a streaming szolgáltatásokat, illetve kezeli a nagy felbontású (hang és kép) állományokat. A Control4 Smart Home OS (harmadik generáció) segítségével a rendszerben található eszközök és alkalmazások, egyszerűen felügyelhetők és vezérelhetők. Charlie Randall, a McIntosh elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az AV processzoraik korábbi generációja támogatja a Control4 platformot, amely szolgáltatást a rendszergazdák és végfelhasználók is üdvözölték, ezért döntöttek úgy, hogy további eszközök integrációját is lehetővé teszik.

Az MX123 13.2 csatornás, számos surround és objektum alapú eljárást (Dolby Atmos, Auro-3D, DTS: X, IMAX Enhanced) támogató, tíz HDMI konnektort viselő házimozi processzor, amely természetesen kompatibilis a 4K UHD forrásokkal, s kezeli a HDR (Dolby Vision, HDR10 és HLG) formátumokat. Az infók szerint a Control4 integráció nem igényel firmware frissítést, egyszerűen hozzá kell adni az eszközt a rendszerhez, amely automatikusan felismeri és telepíti az új komponenst.

Forrás: www.mcintoshlabs.com www.cepro.com