Cserélhető DAC került az a&futura SE180 lejátszóba

Az a&futura termékcsalád harmadik modelljével a gyártó az SE200 multi-DAC kialakítása után, megint újszerű megoldással próbálkozik.

Az SE200 lejátszó különböző DAC chipeket kombinálva adta a felhasználók kezébe a végső hangkarakter kialakítását, míg az a&futura SE180 az első olyan A&K modell, amely cserélhető DAC modulokat tartalmaz. A társaság állítása szerint a lefejlettebb készüléket sikerült összerakniuk. Az új DAP elsőként kapta meg a saját fejlesztésű Teraton Alpha Sound Solution technológiát, továbbfejlesztett hangzást, javított felhasználói felületet és fejlett csatlakozást ígér. Az átszabott, androidos okostelefon-élményt kínáló felület mellett adott a könnyebb vezetékmentes átvitelt biztosító AK File Drop, megkapjuk a külső Bluetooth eszközök csatlakoztatását egyszerűsítő BT Sink funkciót, s persze az innovatív cserélhető DAC kialakítást.

A kivehető modult teljesen leválasztották a készülék fő házáról, ami jótékony hatást gyakorolt a zajszintre. A biztos csatlakozást kettős reteszelő mechanizmus szavatolja. A készülék alapértelmezett módon egy nyolc csatornás SEM1 (ESS ES9038PRO) modult tartalmaz, ami PCM (32-bites/384 kHz) és natív DSD256 fájlok lejátszására is képes. Alternatívaként kezdetektől elérhető lesz egy AK4497EQ Dual DAC (SEM2) egység, amely natív módon már a DSD512 állományokat is kezeli. További DAC modulok bevezetését a társaság az év utolsó negyedévére tervezi.

A rendelkezésre álló DAC kártyák 2,5 milliméteres, 3,5 milliméteres és 4,4 milliméteres fejhallgató-csatlakozókat viselnek. Maga a lejátszó CNC megmunkált alumínium házat kapott, amire egy öt hüvelykes FHD kijelzőt pakoltak. Az alapkészülék (SEM1) ára várhatóan 1599 euró lesz, míg a külön érkező SEM2 DAC kártyáért 379 eurót fognak kérni. Az új modell forgalmazása májusban kezdődik.

Forrás: www.astellnkern.com