Csúnya szabadalmi eljárással néz szembe a Samsung

A JOLED a közelmúltban szabadalmi pert indított a Samsung ellen. A társaság a tengerentúlon és Németországban is jogorvoslati kérelmet nyújtott be.

A JOLED öt évvel ezelőtt a Panasonic és a Sony OLED divíziójának összevonásával született. A társaság az alapítás után egy évvel kezdett kísérletezni a nyomtatott OLED panelekkel, amelyek bő egy esztendő múltán jelentek meg az első termékekben. A JOLED kezdetben a kis kijelzők piacán képviseltette magát, majd a CSOT (TCL tulajdonában lévő megjelenítőket gyártó vállalat) 20 milliárd jenes támogatását követően megkezdte a tévékbe szerelhető panelek fejlesztését és előállítását.

A társaság jelenleg ötödik generációs kijelzőket gyárt, stratégiai kapcsolatot ápol a Sony és Nissha (többek között orvosi műszereket gyártó) vállalatokkal. A keresettel kapcsolatban egyelőre sokat nem tudni, de a JOLED állítása szerint a Samsung megsértette a társaság OLED technológiával kapcsolatos (a cég mintegy 4000 védelem alatt álló eljárással rendelkezik) szabadalmait. Az eddigi infók szerint a jogsértés főként a Samsung Galaxy készülékek esetében valósult meg.

Forrás: www.j-oled.com/eng/press