Dali Epikore 11 – Szülinapi meglepetés

A Dali újdonsága az Epicon és a Kore hangfalak közötti szakadék áthidalására született, számos olyan úttörő technológiát alkalmaz, ami a zászlóshajóból érkezett.

A DALI EPIKORE 11 (39.999 EUR) bőségesen profitál a gyártó legújabb generációs megoldásaiból. Egyik ilyen a Kore EVO-K hibrid magassugárzó, amely egy lágy dóm csipogót (35 mm) és a Dali továbbfejlesztett szalag-magassugárzóját házasítja. Szintén a tavaly bemutatott Kore hangfal öröksége a hat és fél hüvelykes közepes, valamint a nyolc hüvelykes basszus hangszóró(k), mindegyik fa- és papírrost keverékéből gyártott membránnal rendelkezik. A közepes kónusz a könnyebb vezérlés és alacsonyabb torzítás érdekében egyedi szerkezettel bír.

A terelők akusztikailag közömbös, nagyon merev kompozitból készültek, segítenek leválasztani a kabinet rezgéseit. Kulcsfontosságú a második generációs SMC (Soft Magnetic Compound) technológia, ami a mély- és középsugárzókban is megtalálható. Az eljárás célja a hiszterézis, a fluxusmoduláció és az örvényáramok csökkentése, ami kisebb torzítást és jobb dinamikát eredményez. A Kore keresztváltó SMC Gen2 induktor magokat használ, amely a hagyományos komponensekhez képest, alacsonyabb egyenáramú ellenállást szavatolnak. A kötőhelyek újak, biztosabb rögzítést tesznek lehetővé. A teljes hivatalos specifikáció várhatóan az augusztusi premier előtt lesz elérhető. A DALI EPIKORE 11 fekete, barna és dió színekben kerül forgalomba.

Forrás: www.dali-speakers.com