DALI EQUI – Új vezetékmentes multi-room rendszer

A DALI bejelentette saját vezetékmentes muli-room platformját, amivel rendkívül könnyen fűzhetők egységbe sztereó és házimozi rendszerek.

A társaság azt ígéri, hogy a BuOS vagy HDMI ARC/eARC segítségével társított eszközök könnyedén integrálhatók és kompromisszum mentesen használhatók. A „nulla veszteségű” rendszer visszafelé kompatibilis, azaz hibátlanul működik a régebbi DALI multi-room termékekkel, legyen szó méretesebb (RUBICON C, CALLISTO C és OBERON C) hangkeltőkről, hangprojektorról (Katch One) vagy hordozható (Katch G2) hangszóróról.

Az EQUI platform több hasznos bővítményt is hozott magával, a HDMI-modul (399 EUR) például vezetékmentes surround hangzást biztosít. Az eszköz ARC/eARC kompatibilis, DOLBY és DTS Surround kódolást tesz lehetővé 7.1 kiosztásig.

Újdonság a WSR-modul (149 EUR) ami az aktív mélynyomók rendszerbe integrálását könnyíti meg. A BluOS NPM-2i modul a multi-room készségeket biztosítja BluOS vagy AirPlay 2 szolgáltatásokon keresztül, támogatást nyújtva a Spotify Connect és a Tidal Connect funkciókhoz.

A rendszert kiegészítendő érkezik az OBERON VOKAL C (649 EUR) center sugárzó. A vezeték nélküli hangkeltő huszonkilenc milliméteres dóm csipogóval, valamint két 5.25 hüvelykes SMC basszus meghajtóval rendelkezik, mindezeket két darab D-osztályú erősítő szolgálja ki. Szintén újdonság a RUBICON 8 C (3999 EUR) zászlóshajó, aminek részletes specifikációjával még adós a társaság.

Forrás: www.dali-speakers.com