DALI KATCH G2 – Frissített változat

A DALI KATCH vezetékmentes hangszóró lassan ötödik éves, s ugyan a készülék a maga idejében számos díjat besöpört, fél évtized ezen a piacon örökkévalóságnak számít.

Főként a rendkívüli gyorsasággal változó Bluetooth hangkeltők piacán, ahol szinte félévente érkeznek a jobb és szebb újdonságok. Persze másfelől vizsgálva azt is mondhatjuk, hogy a DALI csapatának sikerült egy olyan darabot megépítenie, amely egészen mostanáig kiállta az idő próbáját.

A DALI KATCH G2 (349 GBP) megjelenése nem nagyon változott, az érdemi újításokat házon belül kell keresni. A nagyobb és erősebb akkumulátornak köszönhetően az üzemidő harminc órára is rúghat, a legújabb Bluetooth (5.0) chip nagyobb hatótávolságot és stabilabb kapcsolatot szavatol. Támogatottak az aptX HD, az aptX és az AAC kodekek, ráadásként az NFC is a csomagba került, alternatív csatlakozásként most is 3,5 milliméteres bemenetet kapunk. A TWS (True Wireless Stereo) módban két hangkeltőt társíthatunk, amivel nem csupán a sztereó hangkép javítható, de hangteljesítményben is többre számíthatunk.

Az alumínium házat két részre osztották a jobb csatornaelválasztás érdekében, de a térfogatot is sikerült megnövelni kicsit, hogy nagyobb hely jusson a basszus meghajtóknak. A hangszórókészlet két darab huszonegy milliméteres lágy dóm csipogóból, két kilencven milliméteres basszus meghajtóból és két passzív radiátorból áll, amiket D osztályú (2x25W) erősítő dolgoztat. A meghajtókat egymásnak háttal elforgatva helyezték el. A DSP két hangprofilt kínál, egyik kicsit semlegesebb, míg a másik nagyobb terek betöltésére is alkalmas hangzást biztosít. Mivel hordozható eszközről van szó WiFi nincs, ahogy a hangvezérlés lehetősége is hiányzik, pedig utóbbira azért láttunk már példát.

Forrás: www.dali-speakers.com/press