Dali Rubicon 6 Black Edition – A sötét lovag

Matt fekete, sorszámozott változatban is elérhető a sikeres Dali Rubicon 6 hangfal. Az új színváltozat alapvető műszaki tartalma nem változott, mindössze a keresztváltón finomítottak kicsit.

A DALI RUBICON 6 Black Edition (3998 EUR) hangfal mindazt tovább örökíti, ami az alapmodellt népszerűvé tette. A magas tartományokat lágy szövet dóm és szalagos magassugárzót egyesítő hibrid rendszer kezeli, szélesebb frekvencia sávszélességet biztosítva. Természetesen a frissített modell is megkapta a gyártó SMC mágnes rendszerét és ultra-könnyű hangtekercseit. A farost membránnal szerelt közepes és mély hangszórók dedikált kamrában kaptak helyet. Az egyik bass reflex nyílás közvetlenül a hangsugárzó mögé került, ezzel is javítva a meghajtó és a basszus port közötti időzítést. A közepes és mélynyomó membránok felülete egyenetlen, amely megoldás segít csökkenti a felületi rezonanciát és rendkívül alacsony torzítást biztosít. Az egységek egészen puha gumi peremmel rendelkeznek, amelyet kifejezetten ehhez a sorozathoz terveztek.

Az új változat matt fekete kabinettel rendelkezik, ahogy a korábban szürke alumínium elemeket is sötétre cserélték. A jellegzetes megjelenést kölcsönző vörös membránok is fekete közeli árnyalatban pompáznak. A belső vezetékek tiszta ezüst fonatból készültek, a keresztváltó pedig prémium Mundorf komponensekből épült, aminek következményeként pontosabb basszus reprodukcióra, valamint finomabb közép- és nagyfrekvenciás felbontásra lehet számítani. A Black Edition változatból négyszáz-negyvennégy sorszámozott párat építenek.

Forrás: www.dali-speakers.com/press