Dan Clark Expanse – Új nyitott síkmágneses füles

A Dan Clark nagyjából egy éve mutatta be a Stealth névre hallgató fejhallgatóját, aminek nyitott változata került most forgalomba.

Az EXPANSE (3999 USD) fejhallgató tehát a bevezetőben említett modell örökségét hordozza, azonban a gyártó szerint többről van szó, mint pl. az újrahangolás. A készülék tömege nem haladja meg az ötszáz grammot, ezzel az egyik legkönnyebb szuper-prémium fejhallgató a piacon. A kékkel tűzött fejpánt és fülpárnák vegán bőrből vannak, a jobb tárolás érdekében átörökítették az AEON2 modell összecsukást megkönnyítő szerkezetét.

A füles negyedik generációs, szabadalom alatt álló síkmágneses átalakítókat kapott, az ún. v-Planar technológiára 0.03%< THD és jobb alacsony frekvenciás kiterjesztés jellemző. Ez a készülék is maximálisan kihasználja a gyártó AMTS (Acoustic Metamaterial Tuning System) rendszerét, ami az átalakító és fül között helyezkedik el.

Az AMTS többek között hullámvezetőket, diffúzióvezérlőket és a Helmholtz-rezonátorokat integrál. A diffúziós elemek csökkentik az állóhullámok képződését, míg a rezonátorok precíziós és szélessávú szűrőként is működnek, egyenletessé téve a frekvenciaválaszt minden tartományban.

Forrás: www.danclarkaudio.com