Dan D’Agostino Momentum MxV integrált erősítő

A Dan D’Agostino Master Audio Systems bemutatta a második generációs Momentum erősítőt, amit Momentum MxV néven kell majd a boltokban keresni.

Az elnevezés természetesen nem véletlen, ugyanis az új modell a Momentum HD előerősítő és a Momentum S250 MxV sztereó végerősítő házasságából született. A címszereplő utólagosan módosítható, moduláris felépítésű berendezés, tetszés szerint felvértezhető hálózati funkciókkal (streamer) vagy bővíthető phono egységgel. A készüléket 2000 VA lineáris transzformátorral látták el, ez az egyedi tekercselési technológiának köszönhetően nagyobb teljesítményt képes leadni, mint a hasonló méretű hagyományos transzformátorok.

Az erősítő 250W (8 ohm), 500W (4 ohm) vagy 1000W (2 ohm) kimeneti teljesítményt biztosít, az áramkör szűri a váltóáramú tápból származó rádiófrekvenciás zajt, valamint kompenzálja az egyenárammal kapcsolatos anomáliákat. A MOMENTUM MxV (74.000 GBP) egy dedikált audio és egy tápegységet tartalmazó házzal rendelkezik, a két rész a lábakban elhelyezett csatlakozók segítségével kapcsolódik egymáshoz.

Az előerősítő áramkör a Relentless és a Momentum MxV sorozat fejlesztéseit örökölte, hat-hat áramköri kártya található a bal és jobb csatornában a Momentum HD előerősítő topológiáját alkalmazva. Az integrált kialakítás lehetővé teszi az előerősítő fokozat közvetlen csatlakoztatását az erősítő bemeneti részéhez, kiküszöbölve a csatlakozók és a kábelek használatával járó problémákat. Új az előfeszítő áramkör, a végfokban elhelyezett tranzisztorok pedig az alacsony impedanciájú hangszórókkal is szavatolják a stabilitást.

Az opcionális DAC modul (11.400 GBP) digitális kapcsolatokat és magasszintű adatfolyam-funkciókat biztosít a régebbi forrásoknak, míg a phono egység (5.968 GBP) támogatja a mozgó tekercses hangszedővel szerelt lemezjátszókat. Az új modell hagyományosan ezüst vagy fekete változatban kerül forgalomba, de márka egyedi színváltozatok legyártását is vállalja.

Forrás: www.dandagostino.com