DBL The Wand EQ – Új phono előerősítő a kivik földjéről

Az új-zélandi DBL kezdetben beszállítóként tevékenykedett, majd alig tíz éve saját márkás hangkart készítettek, amit később egy komplett lemezjátszó követett. A társaság a közelmúltban egy előerősítővel bővítette kínálatát.

A több méretben és specifikációval is elérhető The Wand Tonearm számos Design Awards elismerést és több szakmai dicséretet kapott az elmúlt időszakban. A hangkar több lemezjátszó gyártónál (Technics, Luxman) is opcionális listára került választható komponensként. A DBL (Design Build Listen) két évvel ezelőtt dobta piacra a The Wand TT-14-4 lemezjátszót, amihez most egy előerősítő is készült.

A DBL THE WAND EQ PHONO (1285 EUR) előerősítő háza nyírfa rétegelt lemezből készült, ami alacsony tömeg mellett biztosít kiemelkedő stabilitást és merevséget. A burkolat alatt egy „rendkívül csendes J-FET áramkör” található, amely az MC és MM jeleket egyaránt kezeli. A bemeneti impedancia négy lépésben (82, 100, 475, 47000 Ohm) szabályozható. A készülék önállóan és lemezjátszóval együtt is megvásárolható, utóbbi esetben csupán ezer eurót kérnek érte.

Forrás: www.designbuildlisten.com