dCS LINA – Dedikált csúcsrendszer fülesekhez

A dedikált komponensekből (hálózati DAC, mesteróra és erősítő) álló LINA rendszer a fejhallgatós zenehallgatást igyekszik a legmagasabb polcra helyezni. Az elemek együtt vagy külön-külön is megvásárolhatók.

A LINA termékcsalád koncepciója a brit márka Bartok modelljéből származik. A Bartok egy hatalmas teljesítményű egydobozos rendszer, amely egy hálózati lejátszó, DAC és fejhallgató erősítő egyesítéséből született. A rendszert úgy tervezték, hogy a klasszikus mellett a fejhallgatón keresztüli zenehallgatást is kiemelten támogassa.

A szakmai és felhasználói visszajelzések rendkívül kedvezőek voltak, ezért a mérnökök a fejlesztés során összegyűjtött tapasztalatokat felhasználva új, dedikált termékvonal alapozásába kezdtek. A márka állítása szerint a kétéves munka eredményeként az inspirációként szolgáló modellre is jellemző részletgazdag hangélményt sikerült elérniük, amit a fejhallgatós zenehallgatás során elengedhetetlen funkciókkal csomagoltak egybe.

A LINA NETWORK DAC (13.490 EUR) a rendszer központi eleme. A nagy teljesítményű hálózati streaming DAC bármilyen digitális forrásból minőségi hangélményt kínál, amit a Ring DAC rendszer és a Digital Processing Platform szavatol. Az Expanse technológia továbbfejlesztett fejhallgató-optimalizálást biztosít, többlépcsős feldolgozási eljárással úgy optimalizálja a hangot, hogy annak egyedi jellemzői ne vesszenek el. A Mosaic platform pedig gyakorlatilag az összes számottevő szolgáltatáshoz (Roon, Spotify, Deezer, Qobuz, TIDAL, Internet Radio és Apple AirPlay) hozzáférést nyújt.

A rendszer következő eleme a LINA MASTER CLOCK (8250 EUR), ami egy kettős kristályoszcillátort használó komponens. A top-grade besorolású óra pontos és stabil órajel-referenciát biztosít, a szubjektív hallgatási tesztek alapján a hang minden aspektusát képes feljavítani. A kristályoszcillátorok minden hangformátumhoz és frekvenciához pontos órajelet biztosítanak. A különálló kialakítás minimalizálja az órajel-interferenciák kockázatát, csökkenti a remegés lehetőségét és jelentősen javítja a hangminőséget USB interfészen keresztül.

A LINA HEADPHONE AMP (10.250 EUR) masszív teljesítményt ígérő készülék, amit úgy terveztek, hogy a legérzékenyebb fejhallgatókat is maximálisan kiszolgálja, beleértve a síkmágneses készülékeket és a fülmonitorokat. Az alacsony kimeneti impedancia optimális az érzékenyebb fülesek esetében, az AB osztályú kialakítás egyenáramú szervo-rendszerrel, nagy energiahatékonyságot és kiváló linearitást ígér.

A készülék SuperA osztályú kimeneti fokozattal rendelkezik, ami segít elkerülni a termikus anomáliákat és a B osztályra jellemző keresztváltó-torzításokat. A Lina fejhallgató-erősítő számos kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan bemenetet visel, a pufferelt és nem pufferelt opciók az alacsony impedanciájú digitális forrásokkal is kompatibilitást biztosítanak.

Forrás: www.dcsaudio.com