ddHiFi TC44C – Zsebrevaló DAC és erősítő

A mobil tartalomfogyasztás térhódításával a hordozható hangzásjavító eszközök szerepe is felértékelődni látszik. Öreg hifisták biztosan homlokráncolva tekintenek az újabb trendekre, azonban nehéz szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő szegmensről van szó.

A ddHiFi (azaz Guangzhou DD Electronics Technology Co., Ltd.) egyike az új időkhöz igazodó vállalatoknak, az öt éve alapított társaság vezetője korábban a FiiO és az Oppo kötelékében tevékenykedett. A TC44C DAC/AMP (119 USD) a gyártó talán legkisebb dongle kialakítású szimmetrikus eszköze, amely szükség esetén 120 mW kimeneti teljesítményre is képes. A kompakt házban két Cirrus Logic CS43131 chipet egyesítő DAC lapka található.

A készülékre egy 3.5 milliméteres és 4.4 milliméteres Pentaconn konnektor került, utóbbihoz egy LED is tartozik, ami az aktuális formátum függvényében változtatja (kék PCM, zöld DSD) a színét. Ebből logikusan következik, hogy az apróság többek között az említett formátumokat is képes dekódolni. Bemeneti oldalon egy USB-C csatlkozó található. Az eszköz kimenő teljesítménye 120 mW (32 ohm) ami annyit tesz szinte maradéktalanul kihasználja a felhasznált Cirrus Logic chip H-osztályú op-erősítőjét. A megadott jel-zaj (SNR) érték 125 dB, a dinamikus tartomány pedig az adatlap tanúsága szerint >120 dB.

A készülék hangerőszabályzóval nem rendelkezik, ahogy támogatott vezérlő alkalmazás sincsen feltüntetve, azaz teljesen plug-and-play eszközről van szó a megoldás előnyeivel és hátrányaival együtt. Az építési minőségre szemmel láthatóan nem lehet panasz. A burkolat teljesen homogén, bemeneti oldalra pedig extra vastag aranyozott végzáró került, hogy az érzékeny áramkörök jobban védve legyenek az interferencia ellen. A túloldalra nyakpánt használatát segítő fülecske is került, amivel stressz mentesíthetők a kimenetek, nem mintha az apróság tömege (12.9 g) olyan számottevő lenne.

Forrás: www.ddhifi.com