DENON AVR-X1700H – 8K és kiemelkedő hangzás

Az S-sorozat bővítésén túl a DENON az X-szériát is frissítette. Az új 7.2 csatornás modell három 8K HDMI konnektort visel és prémium hangélményt ígér.

A DENON AVR-X1700H (649 EUR) hat HDMI csatlakozót kapott, amelyek közül három bemenet támogatja a 8K/60Hz és 4K/120Hz videó átvitelt, akár 40 Gbps sebességgel. Minden HDMI bemenet 4:4:4 Pure Color almintavételezéssel, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dynamic HDR és BT.2020 pass-through támogatással büszkélkedhet.

A készülék egyszerűen társítható az eARC (Enhanced Audio Return Channel) segítségével, képes tömörítetlen és objektumalapú hang továbbítására egyetlen HDMI kábelen keresztül. A zökkenőmentes és gyorsabb játékélmény érdekében támogatott 4K/120 Hz átvitel, változó frissítési sebesség (VRR), gyors képkocka-továbbítás (QFT) és automatikus alacsony késleltetési (ALLM) mód.

A legújabb surround hangformátumok közül a Dolby Atmos, a Dolby Atmos Height Virtualization Technology, a DTS: X és a DTS Virtual: XTM támogatás adott, így a natív és virtualizált módon is élvezhető a 3D hangélmény. A berendezés AirPlay2 kompatibilis, természetesen van Bluetooth és előlapi USB-port, ezért számos nagy felbontású audioformátum (WAV, FLAC, ALAC és DSD) lejátszása biztosított.

Hozzáférést kapunk népszerű zenei tartalomszolgáltatásokhoz (pl. Spotify, Amazon Music HD vagy Tidal), míg a HEOS Built-in segítségével az új modell képes vezeték nélkül továbbítani a zenét az olyan kompatibilis HEOS Built-in termékekhez, mint például a Denon Home 150/250/350 vezeték nélküli hangszórók. A készülék phono bemenettel is rendelkezik, illetve a dupla mélysugárzó kimenet révén akár két basszus láda használatára is lehetőséget biztosít.

Az akusztikus kalibrációra az Audyssey MultEQ XT eljáráson keresztül van lehetőség, ami az egyszerű 2.1 csatornás beállításoktól kezdve egészen az 5.1.2 Dolby Atmos / DTS: X beállításokig működik. A hallgatók a beállításokat az Audyssey MultEQ Editor alkalmazással módosíthatják. A Dual Speaker Presets funkcióval két különböző hangszóró-konfiguráció és Audyssey-beállítás tárolható el, amelyek között bármikor lehet váltani.

A Dialog Enhancer segítségével menet közben állítható a párbeszédek hangszintje, míg a Bluetooth Audio Transmitter a vezetékmentes hangszórók és fejhallgatók egyidejű használatát is lehetővé teszi. A készülék összedolgozik az Alexa, Google Assistant és Apple Siri asszisztensekkel. Az AVR-X1700H (AVR-X1700H DAB néven) beépített DAB-tunerrel is megvásárolható (679 EUR), mindkét változat forgalmazása novemberben kezdődik.

Forrás: www.denon.com