Denon AVR-X6800H – Leleplezték az új zászlóshajót

A legújabb Denon 8K AVR kapcsán még elég sok a fehér folt, egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a készülék az X6700H modellt váltja és jövőre érkezik.

A Japánban tervezett és épített X6800H megtartja az előd népszerű funkcióit, maradt többek között az Audyssey szobakorrekció és a Dolby Atmos, a DTS: X, az IMAX Enhanced vagy az Auro-3D támogatás, a Hi-Res Audio kompatibilitás és persze a HEOS Built-in. Videó fronton az X6800H támogatja a szokásos HDR formátumokat, mint például a Dolby Vision, a HDR10, a HDR10+, a HLG és a Dynamic HDR, mind a hét HDMI bemenet, plusz két kimenet támogatja a 8K videót. Az egyik HDMI-kimeneten ARC és az eARC is elérhető.

Kategória vezető termékként az új modell támogatja a következő generációs játékfunkciókat, adott például a VRR és az ALLM támogatás. Újdonság, hogy az új AVR már 11.4 csatornás, 11x140W erősítést kínál. A készülék a JOSH.ai hangvezérlés révén bármilyen okos-otthon ökoszisztémában elhelyezhető. Részletesebb specifikációk a megjelenés előtt várhatók. A DENON AVR-X6800H jelen állás szerint 3400 USD áron kerül a piacra, de az árazás pontosítása még várat magára.

Forrás: www.denon.com