DENON DP-3000NE – Jön az új referencia lemezjátszó

A márka közleménye alapján a tervezés során a legpontosabb lejátszás volt a célkitűzés. A direkt hajtású modell előre láthatóan októberben kerül forgalomba.

A DP-3000NE (2499 USD) prémium kivitelű, masszív lemezjátszónak ígérkezik. A tömör fából készült alvázra ébenfa furnér került, a rezgéseket vaskos lábak hivatottak csillapítani. A közvetlen meghajtás stabil sebességet szavatol, függetlenül a választott (33 1/3, 45 és 78 rpm) fordulatszámtól, vagy terheléstől, ráadásként az elöregedő szíj sem jelent problémát. A motor kapcsolóüzemű tápegységének vezérlését egy algoritmusra bízták, amely folyamatosan pontos feszültséget biztosít, miközben kiküszöböli a sebesség ingadozást, vagy a nem kívánt rezgéseket.

A továbbfejlesztett S alakú hangkar végére MM és MC hangszedők is felszerelhetők, a függőleges magasság (kilenc milliméter) állítható, ami megkönnyíti a követési szög kalibrálását. A VTA mellett a hangszedő súlya és az anti-skating (0-3g) is módosítható utólagosan. A Denon újdonsága közvetlen vetélytársa lesz a nemrég bemutatott Technics SL-1200GR2 lemezjátszónak, reméljük mindkettő kipróbálására lehetőségünk nyílik.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.denon.com