Denon DRA-900H és X1800H – Dupla dinamit

A Denon egy sztereó és egy több csatornás 8K AVR modellel bővíti kínálatát, amelyek kiemelkedő audió és videó minőséget, valamint számos felhasználóbarát funkciót ígérnek.

A DRA-900H egy sztereó AVR, amely 8K támogatással rendelkezik, prémium nagy felbontású hangot szavatol és képes kihasználni a HEOS összes okosfunkcióját. Az új vevőegység hidat képez a hagyományos hi-fi rendszerek és a modern AV technológiák között.

A készülék csatornánként 145W teljesítményt képes leadni. A makulátlan képminőség és a zökkenőmentes, késleltetés nélküli játékélmény érdekében a hat HDMI bemenetből három, valamint egy HDMI kimenet dedikáltan támogatja a 8K videót. Természetesen az eARC is támogatott a könnyebb csatlakoztathatóság jegyében.

Két pár hangfal esetében lehetőség van a gyors A/B váltásra és párhuzamos lejátszásra, a kettős mélysugárzó kimenetnek köszönhetően a basszusokban sem kényszerülünk szűkölködni. A már említett HDMI bemenetek mellett CD, Phono, USB csatlakozók, DAB+/FM elérés, HEOS Music és TV Audio bemenetek is rendelkezésre állnak.

A DRA-900H képes vezeték nélkül zenét streamelni a kompatibilis HEOS komponenseken keresztül a legnépszerűbb zenei streaming (Spotify, Amazon Music HD, Tidal) szolgáltatásokból és más HEOS kompatibilis hangszórókon keresztül is működik. Támogatottak az ALAC, FLAC és WAV (akár 192 kHz/24 bites) valamint DSD (2,8 és 5,6 MHz) állományok. Vezetékmentes kapcsolatként WiFi, Bluetooth és Apple AirPlay érhető el.

Az X1800H 7.2 csatornás modell, belépőt biztosít a 3D surround hangzás és a 8K képminőség világába. Adott a Dolby Atmos és a DTS:X támogatás,, amelyek virtuálisan dedikált szettek hiányában is kihasználhatók. A gyengébb minőségű tartalmakat a Dolby Surround és a DTS Neural:X upmixer optimalizálja.

A készülék fejlett HDMI szekcióval rendelkezik, hat bemenetből három, plusz egy kimenet támogatja a 8K/60 Hz HLG, HDR, Dolby Vision, HDR10+ és Dynamic HDR képátvitelt akár 40 Gbps sávszélességig. A játékosoknak szól a VRR, QFT és az ALLM támogatás.

Ahogy elvárható ez a modell is biztosít WiFi, Bluetooth és Apple AirPlay 2 kapcsolatot, támogatja a népszerű tartalomszolgáltatókat és a HEOS Built-in technológia is rendelkezésre áll. Az X1800H hét hangsugárzót támogat, nagyáramú erősítők szolgálják ki az összes csatornát, mindegyik számára 145W teljesítményt nyújtva.

A gyártó ezúttal sem feledkezett meg a zenerajongókról, CD és Phono bemenetek révén a fizikai adathordozókból is a legtöbb hozható ki. Az új modellek fekete és ezüst színekben szeptemberben kerülnek forgalomba, az AVR-X1800H DAB tunerrel is elérhető lesz.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.denon.com