Denon – Új DCD-1700NE CD/SACD lejátszó

Egyelőre úgy fest, hogy a streaming népszerűsödése megállíthatatlan, azonban a korábbi jóslatok ellenére a fizikai formátumok sem tűntek még el a süllyesztőben. A DENON újdonságával az utóbbi melletti elkötelezettségét erősíti meg.

A Denon DCD-1700NE CD/SACD (1499 EUR) megjelenése az előd modellek ismeretében nem meglepetés, a szigorú doboz formát az élek kerekítésével enyhítették a dizájnerek. A készülék természetesen önmagában is megállja a helyét, azonban a gyártó ezúttal is párban gondolkodott, így a friss modellt ügy tervezték, hogy tökéletes társa legyen a PMA-1700NE erősítőnek.

A lejátszó a CD és SACD korongok mellett a DVD-R, DVD-RW és DVD+R/RW lemezeket is kezeli. A fedélzeten egy digitális-analóg konverter is helyet kapott, amely a DSD és PCM (24-bit/192 kHz) állományokkal is megbirkózik. A hangminőséget fejlett digitális szűrők és a márka AL32 Processing Plus eljárása hivatott javítani, utóbbi segít minél több a digitális rögzítés során elveszett információt visszanyerni.

A lemezmeghajtó az SVH (Suppress Vibration Hybrid) mechanizmusra épült, ami minimalizálja a nehéz komponensek és a ház által gerjesztett vibráció hatásait. A DENON újdonsága hagyományosan ezüst és fekete színekben kerül forgalomba.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.denon.com