Devialet Dione – Prémium Dolby Atmos hangprojektor

A francia márka idejét látta beugrani a hangprojektorok piacára. A DIONE számos házon belül fejlesztett technológiát felvonultat és rengeteg csatlakozási lehetőséget kínál.

A DEVIALET DIONE (2400 USD) Dolby Atmos támogatású egydobozos, prémium megjelenésű készülék. A berendezés hetvenhét milliméter magas, viszonylag kis helyet foglal, hagyományos módon vagy falon is elhelyezhető. A burkolat alatt összesen tizenhét hangszórónak szorítottak helyet 5.1.2 konfigurációban. A basszusokat nyolc meghajtó kezeli, így a vállalat szerint dedikált mélynyomóra nincs szükség.

A franciák több szabadalom alatt álló, régebbi és új technológiát is bevetettek. A SPACE bármilyen audio-tartalmat képes felskálázni 5.1.2 csatornás 3D hangra, az Advanced Dimension Experience (ADE) szintén a 3D hangzásjavításban jeleskedik. Az Adaptive Volume Level (AVL) képes dinamikusan kiegyenlíti a hangot, míg az ORB (a készüléken található giroszkóp adatait felhasználva) az elhelyezésből adódó akusztikus anomáliákat szünteti meg. Egy társalkalmazás segítségével még egyszerűbb akusztikus-mérésre is lehetőség van, így a rendszer mindig a lehetőségekhez mérten legjobb hangzást biztosítja az adott térben.

Természetesen vannak dedikált üzemmódok. A Film és Spatial módok a korábban említett Space eljárásra támaszkodnak, a Voice tisztább beszédhangokat biztosít, míg a Music letiltja a térbeli funkciókat és széthúzza sztereó színpadot. A készülékre HDMI 2.1 eARC és optikai csatlakozók kerültek, ezeken felül AirPlay2, Spotify Connect, UPnP és Bluetooth (5.0) lehetőségek állnak rendelkezésre. A Devialet újdonsága április elején kerül forgalomba.

Forrás: www.devialet.com