Devialet Mania – Phantom kicsiben

A Devialet bemutatta első vezetékmentes hangrendszerét, amely megkapta a luxus-kategóriás Phantom hangkeltők egyes hangélményt javító megoldásait.

A DEVIALET MANIA (790 USD) hozzávetőleg bowling-golyó méretű készülék. A burkolat alatt négy teljes tartományú hangszóró és két dedikált mélynyomó lapul, utóbbiak push-pull konfigurációban a torzítás csökkentés érdekében. Mindegyik meghajtóhoz saját erősítő tartozik, a kisebbeket 25W teljesítményű, a basszusokat kezelő egységeket 38W teljesítményű D osztályú modul kezeli. Az Active Stereo Calibration eljárás négy mikrofon adatait begyűjtve a környezeti jellemzőkhöz igazítja a hangzást.

A szoba közepén elhelyezve automatikusan aktiválódik a 360 fokos üzemmód, míg fal mellett a rendszer klasszikus sztereó módba vált. Utóbbi esetben a zárt oldalon található hangszórók hangját egy terelő felfelé irányítja, ezzel bővítve ki a hangteret. A hivatalos specifikáció szerint a rendszer 30Hz – 20kHz tartomány kezelésére képes. A készülék WiFi és Bluetooth kapcsolatot is kínál, aktív jel esetén a WiFi élvez prioritást, elégtelen jelerősség esetén (pl. szabadban) a rendszer automatikusan aktiválja a Bluetooth (A2DP és AVRCP profilok, AAC, SBC audio kodekek) kapcsolatot. Támogatott az Airplay2 és a Spotify Connect. A beépített 3200 mAh kapacitású akkumulátor tíz órányi üzemidőt biztosít.

A vezérlésre a Devialet alkalmazás (iOS és Android) használható, de fizikai gombokat is kapunk, amik a fogantyúként is használatos polírozott gyűrűben kaptak helyet. A hangszóróhoz opcionális töltő-dokkoló (80 USD) is vásárolható, de huszonnégy karátos arannyal felpimpelt Paris Opéra (990 USD) változatra is rátehetjük a kezünket.

Forrás: www.devialet.com