Díjnyertes alapokra építkezik a REGA

A REGA az év elején jelentette be, hogy prémium sztereó erősítőt készít az Elex-R / Elicit-R modellek alapjait felhasználva. Az új készülék a Bristol Hifi Show rendezvényen mutatkozott be, azóta pedig a forgalmazását is megkezdték.

A REGA AETHOS (2999 GBP) teljesen diszkrét integrált erősítő, amely A-osztályú erősítő technológiát alkalmaz. A készülék házát teljesen megújították, kiemelt figyelmet fordítottak a szellőzésre és hűtésre. A végfok a bevezetőben említett modellekből érkezett, azonban az átalakításoknak köszönhetően nagyobb teljesítményt (156W/6 ohm) biztosít. A berendezés az Elex-R hangerő szabályzóját örökölte meg, de a hatékonyabb működés érdekében ezt a komponenst is megpiszkálták.

A csatornák közötti összhangot egyedi áramkör biztosítja, amely valós időben monitorozza és korrigálja az anomáliákat. A készülék kapcsolható közvetlen bemenettel és előerősítő kimenettel rendelkezik, DAC ezúttal nincs, csupán vonal szintű bemenetek sorakoznak a hátlapon. Másik hiányosság a lemezjátszók társításának lehetősége, amit a társaság azzal magyaráz, hogy nem akartak kompromisszumot kötni a hangélmény rovására.

Forrás: www.rega.co.uk