Dióhéjban a Panasonic 2024-es tévé kínálata

A Panasonic idén átalakítja a modell-struktúráját és a legtöbb modellből száműzi saját rendszerét a FireTV javára.

Apró, de nagyon fontos változás, hogy a Panasonic mostantól minden modellt „A” utótaggal lát el, „Z” betűvel jelöli az OLED tévéket, míg az LCD modellek „W” jelzéssel kerülnek forgalomba. A japánok idén öt új OLED sorozatot dobnak piacra. A kínálat csúcsán a második generációs MLA OLED panellal szerelt Z95A található, alatta az MLA nélküli Z93A kapott helyet. Idén a legnagyobb változat 77 hüvelykes lesz, tehát a 83 hüvelykes méretet senki ne keresse.

Z95A és Z90A OLED

A sorban a hagyományos W-OLED panellal szerelt Z90A, Z85A és Z80A modellek következnek, mindegyikben a Panasonic HCX processzora dolgozik. A modellek 42 – 65 hüvelyk közötti méretben lesznek elérhetők. A Z90A a teljes méretválasztékban prémium hangprojektorral érkezik, dedikált mélynyomóval azonban csak az 55 és 65 hüvelykes változatok rendelkeznek, míg a Z95A és Z93A modellek Technics Dolby Atmos hangrendszert kaptak. A teljes OLED palettát 4K felbontás, multi HDR (HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision) kompatibilitás jellemzi, két HDMI 2.1 aljzatot kapunk és a 4K120, VRR és ALLM támogatás is adott.

W95A Mini-LED és W90A LED

Újdonságként a Z95A, Z93A és Z90A a 144 Hz-et is támogatja, valamint az új lapkakészlet modelltől függően akár 120 vagy 144 Hz-es Dolby Vision-t is lehetővé teszi. A FireTV rendszerre való átállás sokakat meglepett, mert a Panasonic sokáig nagyon elkötelezettnek látszott a GoogleTV mellett. A döntés hátterében egyesek szerint az állhat, hogy a Panasonic nagyon szeretne ismét tényezővé válni az észak-amerikai piacon, de ezt egyelőre csak pletykaként érdemes kezelni.

W80A és W70A LCD

Az LCD szegmens vezető modellje a W95A Mini-LED készülék, ami alatt a W90A LCD modell és a helyi fényerőszabályzást nélkülöző W80A található. Az említett modellek FireTV rendszert futtatnak, a W70A már GoogleTV, míg a W60A TiVO operációs rendszert kapott. Az LCD kínálat egy „S” jelzéssel ellátott HD sorozattal is bővül, ez a márka abszolút belépő ajánlata. Az új modellek „valamikor a nyáron” kerülnek forgalomba, végleges specifikáció és árak is akkoriban várhatók.

Forrás: www.panasonic.com/press