Dolgosan telnek a száztíz éves DENON napjai

A Denon a közelmúltban mutatta be évfordulós modelljeit, de egy belépőszintet képviselő visszafogott méretű, Chromecast kompatibilis hangprojektort is összerakott a jeles évforduló tiszteletére.

A DENON DHT-S416 (329 EUR) a vállalat első olyan hangprojektora, amely beépített Google Chromecast szolgáltatást kínál. A készülék közvetlen hozzáférést kínál olyan szolgáltatókhoz, mint a Spotify, a Tidal, az Amazon Music HD, a Deezer, a Qobuz, a Google Play Music és a YouTube Music. A Chromecast lehetővé teszi a multi-room integrációt, valamint Google Assistant eszközökön keresztül hangvezérlésre is lehetőséget biztosít. A vezetékmentes társításhoz WiFi és Bluetooth áll rendelkezésre.

Az új modell optikai és HDMI ARC konnektorokkal rendelkezik. A hangélmény gyárilag kalibrált (Film, Zene és Éjszakai) EQ beállításokon keresztül finomítható, de a párbeszédek kiemelésére is három fokozatban kerülhet sor. Az akusztikusan transzparens szövettel borított házban két csipogó, valamint egy 1.25 x 4.4 hüvelykes full range hangszóró kapott helyet, ehhez a készlethez társul még, egy 5.25 hüvelykes meghajtóval szerelt vezetékmentes mélysugárzó. Az új modell várhatóan még ebben a hónapban boltokba kerül.

Forrás: www.denon.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.