Drága lehet az Ambilight a Samsung tévéken

Tavaly röppent fel a hír, hogy a Philips dedikált Ambilight rendszere a Samsung tévékhez is natív módon elérhetővé válik, egy közösen fejlesztett integrált szoftver alternatíván keresztül.

A találgatásoknak most vége, ugyanis a két vállalat megállapodásra jutott, így a Samsung tévék hamarosan további hardver nélkül is szinkronizálhatók a Philips Hue világítással. A költséges HDMI szinkrondobozokat a Philips Hue Sync TV alkalmazás hivatott kiváltani, ami HDMI port beáldozása nélkül teszi lehetővé az Ambilight effektusok élvezetét. Az applikáció különböző képformátumokat támogat, igazodik a 4K és 8K felbontásokhoz és a HDR10+ eljáráshoz.

A lelkesedést talán kicsit tompíthatja, hogy Philips Hue lámpák költségén túl az alkalmazás 130 dollárral tolja meg a kiadásokat, tehát átlagos rendszerre vetítve semmivel nem olcsóbb, mint a félhivatalos megoldások, nagy kérdés hogy a Philips által biztosított kiterjedt szolgáltatáskészlet és a frissítések javítanak-e az ár-érték arányon. A Philips Hue Sync TV alkalmazást a Samsung App Store kínálatában kell keresni, a tavalyi modellek mindegyike támogatott, illetve Q60 sorozattól felfelé a QLED modellekre is letölthető a szoftver. A teljes lista a Samsung alkalmazás boltjában tekinthető meg.

Forrás: www.philips-hue.com