DS Audio Master 3 optikai hangszedő

A japán márka a nehézségek ellenére következetesen dolgozik tovább az optikai hangszedő technológián, ezúttal a zászlóshajónak számító DS Audio Master 1 hangszedő új generációs változatát dobták piacra.

A DS AUDIO elkötelezte magát a hagyományos (MM és MC) hangszedők alternatívájának szánt optikai technológia népszerűsítése mellett, pár éve odáig merészkedtek, hogy szabadon hozzáférhetővé tették a kapcsolódó műszaki dokumentációt. Az optikai hangszedők egyik előnye, hogy zárójelbe teszik az MM és MC modellekre jellemző, hangminőséget befolyásoló elektromágneses impulzusokat, ugyanakkor a használatukhoz egyedi PHONO EQ szükséges, ami komolyan megdobja a költségeket.

A MASTER 3 (8330 GBP) hangszedő profitál a tavaly bemutatott Grand Master fejlesztéseiből. A bal és jobb csatornákhoz független LED-ek és fotodetektorok tartoznak, aminek eredményeként a kimeneti feszültség (70 mV) az eredetinek közel a duplája lett. A független kialakítás révén jelentősen javult szétválasztás és az S/N arány, valamint a reprodukciós képesség, kisebb lett az árnyékoló lemez, amit alumínium helyett nagy tisztaságú berilliumból készítettek, így a tömeget is sikerült csökkenteni.

Az új modellt Micro Ridge stylussal szerelték, amit gyémánt konzolba rögzítettek, a huzalozáshoz vastagabb vezetékeket használtak az alacsonyabb impedancia érdekében. Ehhez a modellhez is speciális kísérő elektronika készült. A DS Master3 EQ (18.885 GBP) dual-mono készülék, teljesen független jobb és bal csatornás áramkörökkel, három transzformátorral, szimmetrikus és aszimmetrikus kimenetekkel, hat választható roll-off beállítással.

DS AUDIO MASTER 3

Típus: optikai hangszedő, foto-elektromos átalakítás
Stylus: Micro Ridge
Kimeneti jelszint: > 70 mV
Csatorna elválasztás: > 27 dB (@ 1kHz)
Tömeg: 7.9 g

DS AUDIO MASTER 3 PHONO STAGE/EQ

Bemenetek: RCA
Kimenetek: RCA (3) és XLR (3)
Névleges kimeneti feszültség: 700 mV (@ 1kHz)
Kimeneti impedancia: RCA 120 Ohm, XLR 120 Ohm
Előerősítő bemeneti impedancia: > 10 Ohm
Tömeg: 23 kg

Forrás: www.ds-audio-w.biz