DUAL CS329 – Belépő a lemezjátszás világába

A DUAL ezúttal azokat a bakelit rajongókat igyekezett megszólítani, akik nem kívánnak vagy tudnak sok időt a rendszer beállítására fordítani, de szeretnék jó minőségben meghallgatni kedvenc lemezüket.

A DUAL CS329 (399 EUR) egy teljesen automata, szíjhajtású lemezjátszó, ami gyakorlatilag a dobozból kivéve használatra készen áll. Az alváz MDF és kompozit felhasználásával készült, a rezgéseket elasztomer lábak hivatottak csillapítani. Az öntvény lemeztányérra gumi borítás, az egyenes hangkar végére Audio Technica AT 91 mozgómágneses hangszedő került.

A rendszer plug&play tehát minden fontosabb funkció előkalibrált, beleértve például a nyomkövető erőt. Van automatikus start/stop funkció, így a lejátszást teljesen a rendszerre lehet bízni, természetesen manuális beavatkozásra is lehetőség van. A készüléket phono előerősítővel szerelték, amit a hátoldalon elhelyezett kapcsolóval lehet ki vagy bekapcsolni.

A lemezjátszót RCA zsinórral szerelték, sajnos a kábel rögzített ezért ilyen jellegű frissítésre otthoni körülmények között nincs lehetőség. Gyári tartozékként levehető porvédőt is kapunk.

Forrás: www.hifi.dual.de