Dynaudio Heritage Special – Az örökség kötelez

A dán Dynaudio bemutatta a Heritage Special elnevezésű kompakt monitor hangfalát, amiből globálisan mindössze kétezer-ötszáz pár kerül forgalomba.

A Dynaudio Heritage Special (6000 EUR) a legendás (Crafft, Contour, Special Twenty Five) örökségét hordozza, a klasszikus megjelenést ötvözi a modern technológiával. Minden modellt kézzel építenek meg és a limitált sorozatok hagyományának megfelelően sorszámmal látnak el. A kabinet tizenkilenc milliméteres MDF lapokból készült, kívülre amerikai dió furnér került, míg a belső felületeket bitumennel kezelték. A megfelelő végeredmény érdekében a furnérra két réteg lakkot hordtak fel.

A készülék Esotar 3 (28 mm) magassugárzót, valamint 18W75 XL Heritage Special MSP (180 mm) mélyközép meghajtót dolgoztat. A csipogó külsejében az Esotar T330D dóm sugárzóra emlékeztet, azonban a belsejét a legújabb megoldások uralják. A hátsó kamra méretét megnövelték és a káros rezonanciák elleni védelemként a Hexis Dome technológia is alkalmazásra került.

Az Evidence Platinum szériából származó mélyközép meghajtó üvegszálas házban elhelyezett alumínium tekercsekkel rendelkezik, míg a mágneses rendszer neodímium és ferrit mágnesek kombinációjára támaszkodik. A keresztváltót Daniel Emonts tervezte, a kritikus jelutakon a Mundorf Evo Oil kondenzátorokat használtak, van lokális impedancia-korrekció és időzítést korrigáló technológia, hogy a meghajtók között tökéletesen sima legyen az átmenet. A csiszolt alumínium hátlapon a csúcsminőségű WBT 710 Cu mC NextGen terminálok kaptak helyet.

Forrás: www.dynaudio.com