ECLIPSE TD307MK3 – Hét év csendben

A japán ECLIPSE új hangkeltőt dobott a piacra, amely hét szűk esztendő után az első új modell a márkától.

Az ECLIPSE TD307MK3 (600 GBP/pár) egy kompakt, teljes tartományú hangsugárzó, amin a társaság közel két évet dolgozott. Az új modell közvetlenül helyettesíti a TD307MK2 modellt, számos saját fejlesztésű friss technológiát és eddig csupán magasabb kategóriában használt megoldásokat integrál. A készülék új 6.5 hüvelykes üvegszálas meghajtót dolgoztat, amit tizenkét kulcsfontosságú területen módosítottak a korábbi egységekhez képes.

A hangszóró nagyobb, ún. repulzív neodímium mágnes rendszert kapott, ami nem csupán a hatékonyságot növeli, hanem szélesebb frekvenciaátvitelt is biztosít. Az elődhöz képest ötven százalékkal csökkentették vibrációt és a gyártó állítása szerint nyolcvan százalékkal nőtt a linearitás. Átalakították a hangszóró felfüggesztését, minden érintkező felület speciális anyagból készült, a vízszintes mozgást a meghajtó hátuljára erősített kapocs mérsékli. A tojásdad kabinet térfogata nagyobb lett, így a meghajtó nagyobb mennyiségű levegőt tud megmozgatni.

Átrendezték a hátoldali terminálokat és egy kábelek elrejtésére alkalmas csatornát is kialakítottak, illetve az állvány pozicionálhatóságát is javították. Az új hangkeltő rugalmasan használható, igény esetén házimozi szettekben is elhelyezhető, falra vagy mennyezetre is felszerelhető.

Forrás: www.eclipse-td.com