Egészségkímélő funkciót kapott az új Yamaha füles

A vezetékmentes eszközök piaca az egyik leggyorsabban fejlődő és bővülő terület, ahol a komolyabb márkáknak is kapaszkodniuk kell. A Yamaha újdonsága a hallás megóvására is nagy hangsúlyt fektet.

A fül- és fejhallgatók népszerűsége töretlen, ráadásul a vezetékmentes eszközök terjedésével már útközben sem kell lemondani kedvenceink hallgatásáról. A változó trendeknek azonban van egy negatív melléhatása, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint két évtizeden belül, nagyjából két és félmilliárd embernek lesz valamilyen maradandó halláskárosulása a dobhártyát nagy mértékben terhelő hallgatási szokások miatt.

A Listening Care egy olyan technológia, amely alacsonyabb hangerő mellett is teljes értékű hangélményt biztosít a teljes frekvencia-tartományban, így nem kell túl nagy hangnyomásnak kitenni hallószerveinket. Az eljárást a Yamaha egyes fejhallgatóiban már használja és a tervek szerint a jövőben számos új hangeszközbe is integrálásra kerül.

A Yamaha TW-E3B (139 EUR) az ígéretek szerint kiemelkedő passzív zajszigetelést kínál, a kapcsolatról Bluetooth (5.0), míg a hangminőségről Qualcomm aptX chip gondoskodik. A hat milliméteres átalakítókkal szerelt készülék vízálló (IPX5) és huszonnégy órás üzemidőt (hat és tizennyolc) kínál. A lejátszás vezérlése érintőgombokkal történik, de rendelkezésre állnak a hangasszisztensek (Siri és Google), illetve dedikált alkalmazás is van a beállítások finomítására.

Forrás: www.yamaha.com