Egy fullos Bugatti a karácsonyfa alá?

A Bugatti Royale aktív hangrendszer a patinás autómárka és a német TIDAL Audio közös gyermeke. Két gyártó arra szövetkezett, hogy elkészítsék az „otthoni hangrendszerek csúcsmodelljét”.

A hasonló együttműködés persze nem új keletű dolog, elég csak a KEF és Porsche, vagy a Klipsch és Ferrari közösködésére gondolni. A Bugatti Royale elnevezés a francia márka 1926-1933 között gyártott járművére utal, amely a világ talán legnagyobb és legfényűzőbb autója volt, amiből összesen hetet készítettek, de csak hat talált gazdára.

A BUGATTI ROYALE hangsugárzó két alapváltozatban (Edition Blanc és Edition Noire) készül, de némi felár ellenében egyedi módon díszített és színezett verziók is vihetők. A modellek Monocoque vagy Duotone kabinettel rendelhetők, előbbi változat egyetlen tömbből formázott, három kamrás doboz, míg utóbbi ún. dual-shell kabinet, ami lehetővé teszi a különböző anyagok (szénszál, bőr, nemesfémek) szabadabb kombinálását. A hangfal természetesen magán viseli a Bugatti márka jellegzetes megoldásait, nem hiányoznak a krómozott elemek, illetve a hűtőmaszkot formáló rácsok.

A hangfalpár darabonként százhatvan kilót nyom, amihez másfél méteres magasság társul. A készüléket harminc milliméteres gyémánt csipogóval, kerámia vagy gyémánt (127 mm) közepes meghajtóval, két darab alumínium membrános (170 mm) mélynyomóval, valamint négy darab hosszú dobású (265 mm) oldalra tájolt mélysugárzóval szerelték. A hangszórókat közelebbről nem ismertetett, saját fejlesztésű erősítő technológia dolgoztatja.

A rendszerhez egy saját vezérlőegység is tartozik, amely a gyártó szerint egyszerűsíti a forrás eszközök társítását, megkönnyíti a streaming szolgáltatások elérését és lehetővé teszi a teljesítmény finomhangolását. A hangfalra XLR és LAN bemenetek kerültek. A Bugatti Royale pontos ára nem ismert, bár a megcélzott réteg nem is az árcédulák böngészésével szokta múlatni az időt.

Forrás: www.tidal-audio.com