Hamarosan boltokban a Sony új hangprojektora

A Sony bemutatta legújabb középkategóriás Dolby Atmos hangprojektorát, ami a 360 Sound Mapping eljárásnak köszönhetően rendkívül széles hangszínpaddal kecsegtet.

A SONY HT-A3000 3.1 csatornás rendszer. A készülék öt hangszóróval rendelkezik, két csipogó, egy dedikált középső meghajtó és két darab integrált mélynyomó jelenti a készletet. A Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround rendszerek segítségével a hangprojektor virtuális térhangzás létrehozására képes, natív Dolby Atmos és DTS:X támogatást kínál. A basszus teljesítmény opcionális külső hangkeltőkkel (SA-SW5/300W vagy SA-SW3/200W) tovább javítható, míg szatellit hangszórók (SA-RS5) hozzáadásával teljes értékű térhatású rendszert kaphatunk. A kompatibilis BRAVIA XR tévékkel társítva elérhetővé válik az Acoustic Center Sync funkció, amivel hangprojektor és a televízió is a házimozi rendszer központi elemeként üzemelhet.

Az új modell támogatja a Sony 360 Reality Audio formátumát, könnyen hozzáférhetővé teszi a népszerű streaming szolgáltatásokat, amelyekből AirPlay, Chromecast és Bluetooth segítségével közvetlenül lehet lejátszani. A DSEE Extreme technológiával lehetőség van az összes tömörített digitális zenei fájl valós idejű visszaállítására. A HT-A3000 (699 EUR) Google Assistant integrációval érkezik, de Amazon Alexa eszközökkel is működik. A bemenetek között USB, optikai és a HDMI eARC konnektorok is megtalálhatók. A készülék forgalmazása várhatóan októberben kezdődik.

Forrás: www.sony.co.uk