Egyedi párost villantott az Audeze és a Schiit

Az Audeze bemutatta új, korlátozottan hozzáférhető fejhallgatóját, amit kizárólag a Schiit Jotunheim-A fejhallgató-erősítővel lehet meghajtani.

Az Audeze LCD-R fejhallgató (2500 USD) a márka szabadalmaztatott Parallel-Uniforce technológiáját használja. A készülék impedanciája mindössze két ohm, további érdekesség, hogy sikerült a membrán felületét szinte teljes egészében (98%) kihasználni. Az átalakítóra egyébként a gyártó nem síkmágnesesként (planar), hanem szalagosként – erre utal a megnevezésben található R (ribbon) betű – hivatkozik, ezzel is hangsúlyozva, hogy továbbfejlesztett technológiáról van szó.

A fülest egyedi SCHIIT Joutenheim erősítővel szállítják, amit úgy alakítottak át, hogy a legtöbbet hozza ki az alacsony impedanciával rendelkező eszközből. Az új fejhallgatóból mindössze hatvanhét sorszámozott darabot készítenek, kétféle (115V / 230V) változatban, utóbbi forgalmazása egy hét múlva kezdődik. Fontos tudni, hogy a készülék csak a társított erősítővel használható, bármely harmadik féltől származó berendezés használata érvényteleníti a garanciát.

Forrás: www.audeze.com