Egymásra licitál a TCL és a Hisense

A nagyméretű tévék iránti növekvő kereslet, valamint a TCL XL Collection sikere a riválisokat is felrázta, így csak idő kérdése volt, mikor kerül sor újabb nagyképernyős modellek leleplezésére.

A Hisense a denveri CEDIA Expo 2023 rendezvényen állította reflektorfénybe az idei csúcsmodellnek számító U8K MiniLED televízió száz hüvelykes változatát. A készülék a kvantumpontos technológiát házasítja a MiniLED világítással, Hi View képmotort használ, támogatja a HLG, a HDR10, a HDR10+ és a Dolby Vision formátumokat.

Két szabványos és két HDMI 2.1 portot kapunk, van 4K/120Hz, a VRR és ALLM támogatás és a tévé 144 Hz-en is hajlandó frissíteni. A hangokat Dolby Atmos hangrendszer szólaltatja meg. A specifikációk nagy része értelemszerűen megegyezik a kisebb modellekével, de a hivatalos adatlap még várat magára. A száz hüvelykes UK8 MiniLED tévé „valamikor az ősz folyamán” kerül a boltokba, előre láthatóan 9999 USD áron.

A TCL többek között a Kínában X11G Max néven futó száztizenöt hüvelykes MiniLED tévével képviseltette magát Berlinben. A készülék az infók szerint 4K felbontású, húszezer fényerőszabályzó-zónával rendelkezik és 5000 nit csúcs fényerőre képes. A márka ezzel a modellel a tévék és a projektorok közötti szakadékot igyekszik áthidalni, valószínűleg fel fogja adni a labdát a projektor-gyártóknak.

A méretes készülék a TCL saját M2 képmotorját használja, amely tartalmazza többek között a TXR Mini LED Picture Correction funkciót, amely valós időben monitorozza és korrigálja a gyengébb forrásokból származó tartalmakat. Marek Maciejewski, a TCL Europe termékfejlesztési igazgatója elárulta, hogy ez a modell leghamarabb jövőre érkezhet Európába, így a részletes specifikációk és az árazás sem ismert. Összehasonlításként Kínában 80.000 jüanba kerül az X11G Max, ami 10.200 eurónak felel meg.

Forrás: www.hisense.co.uk www.display.ofweek.com