Együttműködik a Meridian Audio és a Human Horizons

Az együttműködés során a Meridian Audio a HiPhi elnevezésű, prémium elektromos járművekbe fejleszt nagy teljesítményű hangrendszert.

A Meridian Audio neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a társaság önálló fejlesztések révén, illetve az LG Electronics állandó partnereként számos otthoni hangrendszerben jelen van. A Human Horizons vállalatot Ding Lei alapította három éve, a társaság többek között okos (AI) megoldások és elektromos járművek fejlesztésében érdekelt. A gyártó HiPhi1 elnevezésű, Tesla X riválisának szánt koncepció autóját tavaly mutatták be. A kellemes megjelenésű, hatüléses jármű a gyártó ígérete szerint „szuperkocsik teljesítményét ötvözi a nagyvárosi közlekedésben elengedhetetlen innovációkkal”.

A prototípus harmadik szintű autonómiát kínál, amit a gyártás megkezdéséig a negyedik szintre kívánnak fejleszteni. A társaság egyéni filozófiája szerint a járművek információs csomópontként funkcionálnak majd, számtalan érzékelővel rendelkeznek, így a környezetükkel és más rendszerekkel folyamatosan kommunikálva segítik a tulajdonosokat.

A Meridian Audio az előzetes infók szerint, egy 600W teljesítményű, Meridian Re-Q elnevezésű hangrendszert épít a HiPhi részére. A saját fejlesztésű Horizon és Digital Precision technológiákra támaszkodó rendszer összesen tizenkét, stratégiai pontokon elhelyezett hangszórót kezel majd. Az optimális hangteljesítményt a Perfect Balance és az A.I által felügyelt Intelli-Q technológia (digitális EQ) hivatott biztosítani. A HiPhi X néven forgalomba kerülő jármű és a hangrendszer a tervek szerint a következő évi Pekingi Autószalonon mutatkozik be.

Forrás: www.human-horizons.com www.meridian-audio.com