EISA Hi-Fi Awards 2020-2021

Minden híresztelés ellenére az élet nem állt meg. A világ EISA tagságú hifi szaklapjainak szerkesztői szorgalmasan tesztelték a különböző berendezéseket és a zsűri idén is meghozta döntéseit, melyek közül elsőként a Hi-Fi Audio díjakról számolunk be.

EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021
Focal Chora 826

A meghajtóegységek gyártásától a végső összeszerelésig, a Focal – széles körű tapasztalataira támaszkodva – egy megfizethető álló hangsugárzót fejlesztett ki, amely nagyszerű hanggal bír bemutatón és otthon egyaránt. A Chora 826 középpontjában egy új „Slatefibre” meghajtó van elhelyezve a sebesség és a basszus kiterjesztése érdekében, és a hangszórónak olyan hangja van, amely arra késztet – mind a testes mély, mind a magas tisztasága miatt – hogy egyre csak hallgassuk. Ezenkívül könnyű beállítani és elhelyezni, egy szerényebb erősítő is elég hozzá és szinte minden szobában jól szól. Akárhogyan is nézzük, ez a hangsugárzó sokat nyújt az áráért cserébe.

www.hu.horn.eu

 

EISA LOUDSPEAKER 2020-2021
SVS Prime Pinnacle

Az SVS Prime sorozat csúcsán elhelyezkedő, klasszikus stílusú, padlón álló modell, letisztult kialakítású és felépítésű, mindazonáltal tiszta, sokak elégedettségét kiváltó teljesítményt kínál – nem utolsósorban a három 16,5 cm-es mélyhangszórónak és a hátra néző portoknak köszönhetően. A mélysugárzók a cég Ultra Tower zászlóshajó modelljéből származnak, és biztosítják, hogy az olyan zenék, melyekben a basszus és az ütőhangszerek dominálnak, mindig izgalmasan szólaljanak meg, csakúgy, mint a tiszta közép és éles magas hangok. A Prime Pinnacle elég karcsú ahhoz, hogy szinte a legkisebb szobákban is elférjen. Ha meleg és testes hangzást szeretne, ezek a hangsugárzók életre fogják kelteni a rendszerét.

www.homemovie.hu

 

EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021
Monitor Audio Bronze 100

A Monitor Audio már eddig is irigylésre méltó hírnevet szerzett remek kis hangszóróival, megnyerve tavaly a legjobb bookshelf hangszórónak járó EISA-díjat és erre építve, a legújabb, hatodik generációs sorozatával 2020-ban is nyert. Csodálatos hangkeltők, melyek a zenei stílusok széles skáláját képesek megszólaltatni a testes mélyek és finom magasok kíméletlen kombinációjával, köszönhetően a márka saját tervezésű kerámia bevonatú alumínium-magnézium meghajtóinak (C-CAM) és egy “huzagolt” reflex-portnak, amely a simább légáramlást is biztosítja. Modern megjelenésük és könnyen vezérelhető tulajdonságuk sokat hozzátesz a kifinomult kis hangfalak vonzerejéhez.

www.extremeaudio.hu

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021
System Audio legend 5 silverback

A dán System Audio társaság egy logikus megközelítést alkalmazott a legend 5 silverback hangszóróinál: aktívak, minden egyes meghajtóegység dedikált erősítést kapott és vezeték nélkülivé válnak, ha csatlakoztatjuk a teljes funkciójú saját Stereo Hub vagy harmadik féltől származó jeladóját. Az interferencia elkerülése végett a WISA technológiáját alkalmazza, a hangot 192 kHz / 24 bites mintavételezéssel képes megszólaltatni, míg a rendszer rengeteg forráshoz csatlakoztatható, digitális PC csatlakozásától egészen a TV-hangjáig. Több streaming opcióval is bír, a DLNA/UPnP-től a GoogleCast, az AirPlay és a Bluetooth-ig. Ez az egység egy igazán elegáns és kifinomult hangzású, vezeték nélküli zenei megoldás.

www.system-audio.com

 

EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021
NAD Masters M33

A NAD tavaly elnyerte ezt a kategóriát a kompakt Masters M10-el – ami nem csak erősítő, hanem egy komplett „csak hangszórót igénylő” streaming rendszer is. Idén a NAD a Masters M33 -al az elgondolást teljes mértékben továbbfejlesztette, ötvözve a Purifi Audio legkorszerűbb D osztályú erősítő technológiáját a házon belüli streaming know-how-val. Az eredmény egy olyan erősítő, amire szinte mindenki igényt tart, magában egyesítve a hatalmas teljesítményt, a tiszta hangzást és finomságot; széles csatlakoztatási lehetőségekkel, streaming szolgáltatással és DIRAC szobakorrekcióval – mindezt egy nagy előlapi érintőképernyőn megjelenítve. Ez valóban a 2000-es évek harmadik évtizedének erősítője.

www.aida-audio.hu

 

EISA AMPLIFIER 2020-2021
Arcam SA30

Az Arcam, integrált zászlóshajó erősítőjével csatlakozott a „minden egyben” streaming erősítők trendjéhez. A finom hangzás és erőteljesség érdekében az SA30 elegáns, ugyanakkor funkcionális házban egyesíti a vállalat G osztályú erősítését egy sor digitális technológiával. Biztosítja a streaming-et, és szinte mindent csatlakoztathatunk a TV-től a lemezjátszóig, valamint a hang optimalizálása érdekében rendelkezésre áll a DIRAC szobakorrekció, amihez csak egy számítógép és a mellékelt mikrofon kell. Itt nemcsak egy műszaki demonstrációval, hanem egy lehengerlő erősítővel van dolgunk: Az Arcam lehet, hogy korszerűsíti termékskáláját, de továbbra sem veszítette el a fókuszt.

www.homemovie.hu

 

EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021
Musical Fidelity M8xi

A Musical Fidelity mindig nagy és pazar erősítőket tervezett, azzal a meggyőződéssel, hogy teljesítményből sosem lehet túl sok. A mára osztrák tulajdonba került, a Pro-Ject Audio Systems-szel egy istállóban lévő cég, elkészítette az M8xi integrált erősítőjét, ami hatalmas 550 W-os teljesítményt kínál, melyet amúgy, kényelmesen felülmúl a kettős-mono konstrukciója. A bemenetek mind digitális, mind analóg audio lehetőségeket széles sorát kínálják. A készülék azonban nem csupán egy jól-árazott erősítő: gyors és fürge, a zenéket dinamikusan és pontosan szólaltatja meg, nem beszélve a részletek tömkelegéről. Ha olyan erősítőt keres, ami mindent egy dobozban tartalmaz, ezen felül kiemelkedő teljesítményt is nyújt, valószínűleg ez az, amit érdemes lesz megvennie.

www.extremeaudio.hu

 

EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021
Michi P5/S5

A Rotel csúcskategóriás márkája, közel három évtizeddel az első megjelenése után visszatért és a Michi P5 vezérlőerősítő és az S5 teljesítményerősítő üde színfoltként jelent meg a csúcskategóriában, a súly, a méret és az igazán természetes zenei megszólalás tekintetében. Hűvös fekete megjelenésével és lenyűgöző konstrukciójával, a duó a zenei műfajok széles spektrumát kelti életre kiterjedt műszaki megoldásain keresztül. A Michi minden ízében a zene érzelmiségéről és szelleméről szól, teljes mértékben az emberi léptékhez igazítva azt. Az erősítők rugalmasan kezelhetők, az előerősítő széles választékot kínál a digitális és analóg bemenetekből, a minőséget pedig gondos kézi összeszerelés garantálja a legalapvetőbb elemektől kezdve. Lenyűgöző és hatásos visszatérés.

www.rotel.com

 

EISA TURNTABLE 2020-2021
Thorens TD 1601

A Thorens neve majdnem 120 éve társítható a lemezjátszókhoz. A TD 1601 megjelenése a klasszikus múltbéli lemezjátszókét idézi, a felszín alatt azonban egy igazi újdonság. Ugyan megtartja az 1960-as évek TD150-es hárompontos rugós felfüggesztését, a gyártó a legújabb szétválasztott szinkronmotorját veti be a sebesség pontosságáért, valamint elektromos kar-emelés és a lemez adott oldalának leállítása is adott a kényelmes lejátszáshoz. A TD 1600-as lemezjátszó ráadásul elérhető teljesen manuális változatban is. A szokásos csatlakozások mellett, szimmetrikus audio kimenet is rendelkezésre áll a még alacsonyabb zaj elérése érdekében. Mind ez egy olyan lemezjátszóban egyesül, amely sikeresen ötvözi a múlt örökségét a legkorszerűbb hangminőséggel.

www.streamaudio.hu

 

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021
Pro-Ject T1

A Pro-Ject közel három évtizede készít lemezjátszókat, kezdve az eredeti Pro-Ject 1-el és a későbbi Debut modellekkel, ezzel gyakorlatilag újra életrekeltve a megfizethető lemezjátszók piacát. A T1 a koncepció legújabb verziója, ami egy elérhető audiofil lemezjátszó, kiváló hangminőséggel. A társaság olyan verziókat is kínál, amelyek beépített phono erősítőt és Bluetooth jeladót is tartalmaz! Megmunkált lábazatával, nagy pontosságú csapágyával, üvegtáljával és az újonnan kialakított egy darabból álló alumínium karjával magával ragadóan testes és részletes hangzást nyújt. Ezeken felül egy Ortofon OM 5E MM hangszedő is előre telepítve van, így a készülék teljesen használatra készen érkezik.

www.audiocentrum.hu

 

EISA BEST VALUE DAC 2020-2021
iFi Audio ZEN DAC

Az iFi Audio ZEN DAC vonzereje egyszerű: szemet gyönyörködtető megjelenésével, rugalmasságával, kiforrott műszaki megoldásával és figyelemre méltó hangjával, egy kitűnő belépő szintű DAC Hi-Fi alternatíva. A ZEN DAC bizonyíték arra, hogy az asztali audio-nak nem feltétlenül kell rossz viszonyban lennie egy valódi Hi-Fi-vel. Mondhatnánk egy igazi kaméleonnal van dolgunk, hiszen akár DAC / fejhallgató-erősítőként, akár digitális előerősítőként is megállja a helyét. Amennyiben számítógépe hangzásának javítására beruház egy ilyen készüléket, valószínűleg ezentúl mindig így fog zenét hallgatni rajta. A legjobb persze az egészben, hogy mindezt nagyon megfizethető árért. Az iFi Audio ZEN DAC egy igazi ár-érték bajnok.

www.ifi-audio.com

 

EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021
Volumio Primo

Ez a szerény megjelenésű kis fekete doboz egy rendkívül kedvező árú megoldás minden digitális streaming igény kielégítéséhez, mivel nemcsak az otthoni hálózati eszközökön tárolt zenéket játssza le, hanem lehetővé teszi az online zenei szolgáltatások hatalmas választékának elérését is. A kezelése böngészőn vagy az alkalmazásokon keresztül egyszerű és adott a HDMI-n keresztül továbbított képernyőn megjelenő grafikus felhasználói felület is. A Primo digitális kimenetekkel is el van látva, hogy bármilyen DAC-kal összeköthető legyen, miközben USB adattárolókról zenét játszik le. A zenei formátumokkal egészen a DSD-ig bezárólag kompatibilis, akár Ethernet-en vagy Wi-Fi-n keresztül, így ez a fantasztikus kis eszköz tökéletes módja lehet annak, hogy bevessük magunkat a streaming kalandos világába.

www.volumio.org

 

EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021
Pro-Ject VC-E

A kiváló – és nagyon kedvező árú – lemezjátszóival a vinyl újjáélesztésének éllovasaként, most a Pro-Ject a kompakt VC-E lemeztisztítógépével arra is figyelmet fordít, hogy gondoskodjon drága LP gyűjteményéről. A nem csak kicsi és gyors, hanem rendkívül kedvező árú gép, 30 fordulat/perc sebességgel, képes a lemezeket néhány fordulattal megtisztítani. A Pro-Ject állítása szerint, elegendő egy-egy fordulat mindkét irányba, miközben a bilincs szárazon tartja a lemezcímkét és a szívókar hatékonyan tisztítja meg a felületet. Az eredmény: Kevesebb zaj, kisebb mértékű tű-és lemez kopás és kedvenc LP lemezeink jobb hangzása.

www.audiocentrum.hu

 

EISA PHONO PREAMP 2020-2021
Primare R15

A Primare R15 Phono előerősítő egy kompakt 35 cm széles házba van beépítve. Az erősítés szintje mindkét fajta, a mozgó-mágneses és mozgó-tekercses hangszedők esetében is, két érték közül választható (45 dB és 65 dB átkapcsolható). A Bemeneti ellenállás és kapacitás beállításával az előerősítőhöz finomhangolhatjuk a hangszedő illesztését, ezzel optimális terhelést biztosítva a hangszedőnek. A Primare R15 ugyanazzal a gondossággal készült, mint a zászlóshajó R35 modell, melynél a jólismert alacsony zajszint, valamint a hang részletezettség és felbontás keverék-aránya azonos súllyal szerepel. A Primare 15 deális interfész egy kiváló minőségű lemezjátszó és az erősítő (végerősítő) vonalszintű bemenete között.

www.primare.net

 

COMBINED WITH THE MOBILE EXPERT GROUP

EISA HEADPHONES 2020-2021
DALI IO-6

Számos hangszóró gyártó kezdte bővíteni kínálatát fejhallgatókkal, ám egyik sem tette ezt olyan látványosan, mint a dán DALI. Az IO-6 nemcsak vezeték nélküli, de kiváló aktív zajcsökkentő képességgel is rendelkező, zárt kialakítású fejhallgató, ami három szűrési módot is kínál. Ha ez nem lenne elég, kategóriájának legjobb akkumulátor üzemidejével bír, hogy hosszabb ideig hallgathassuk zenéinket. Ez akár 30 órát is jelenthet két töltés között. Ehhez még egy rendkívül nagy teljesítményű, mégis nyitott és részletező hangzás is társul, amihez csak annyit tehetünk hozzá, nem több mint egy szenzációs bemutatkozás.

www.hu.horn.eu

 

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021
FiiO M11 Pro

Ez a hordozható zenelejátszó, kategóriájának legjobb funkcióit ajánlja egy kiváló minőségű házban, keret nélküli érintőkijelzővel. A formátumok támogatása és a felhasználási lehetőségei páratlanok. A M11 Pro használható Bluetooth vevőként, forrásként, valamint USB DAC-ként és USB audio lejátszóként is (natív DSD támogatás), de háttértárolójáról (ami 2 TB-ig bővíthető), közvetlenül lejátszhatunk zenét is streaming alkalmazásokon keresztül. A Samsung Exynos 6 magos processzor zökkenőmentes zenekezelést és gyors, rugalmas felhasználói élményt biztosít. Két Velvet Sound architektúrával bíró AK4497EQ DAC-kal rendelkezik, támogatja a 384kHz/32 bites hi-res audio hangot és az MQA dekódolást. A lejátszó mindhárom fejhallgató-kimenete rendesen kihasználja a nagy teljesítményű, alacsony torzítású erősítőt. És ami a legfontosabb, a hangminőség? Egy szóval: kivételes!

www.fiio.hu

 

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021
AudioQuest DragonFly Cobalt

Az AudioQuest DragonFly sorozatá legújabb játékosa az eddigi legjobb. A Cobalt modell nemcsak az audio formátumok széles kínálatát konvertálja át számítógépünkről, hanem kiváló minőségű fejhallgató-erősítőt is tartalmaz, egyúttal nagyszerű hangminőséget biztosít Hi-Fi rendszerünkhöz. Mindezt egy Pendrive méretű házba csomagolva. A Cobalt valóban egy ideális hordozható audio társ: egyszerűen bedugjuk a számítógépünk vagy „okos eszközünk” USB portjába, amely egyszerre tölti és biztosítja is a zenét. Ezután csak csatlakoztassuk kedvenc fejhallgatónkat és máris minden adott, ami a kiváló zenehallgatáshoz szükséges. Bárhol is legyünk.

www.audioquest.hu

 

EISA AWARDS 2020-21 

HI-FI EXPERT GROUP

EISA LOUDSPEAKER 2020-2021
SVS Prime Pinnacle

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021
System Audio legend 5 silverback

EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021
Monitor Audio Bronze 100

EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021
Focal Chora 826

EISA AMPLIFIER 2020-2021
ARCAM SA30

EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021
NAD Masters M33

EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021
Musical Fidelity M8xi

EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021
Michi P5/S5

EISA TURNTABLE 2020-2021
Thorens TD 1601

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021
Pro-Ject T1

EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021
Volumio Primo

EISA BEST VALUE DAC 2020-2021
iFi Audio ZEN DAC

EISA PHONO PREAMP 2020-2021
Primare R15

EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021
Pro-Ject VC-E

COMBINED WITH MOBILE EXPERT GROUP

EISA HEADPHONES 2020-2021
DALI IO-6

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021
FiiO M11 Pro

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021
AudioQuest DragonFly Cobalt

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Arendal Sound 1961 Series

EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Triangle Borea Series

EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021
Harman Kardon Citation MultiBeam 700

EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021
Bang & Olufsen Beosound Stage

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021
Denon AVC-X4700H

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021
SVS SB-2000 Pro

EISA HOME THEATRE HIGH-END 2020-2021
Trinnov Altitude platform

EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021
JVC EXOFIELD XP-EXT1

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021
Emotiva XPA Gen3

EISA SOUNDBAR 2020-2021
LG SN8YG

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2020-2021
TCL TS9030 RAY·DANZ

COMBINED WITH HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021
Zappiti Pro 4K HDR

HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

EISA 8K TV 2020-2021
LG 75NANO99

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2020-2021
LG OLED65GX

EISA LARGE SCREEN TV 2020-2021
Samsung QE75Q950TS

EISA BEST BUY TV 2020-2021
TCL 65C815

EISA HOME THEATRE TV 2020-2021
Philips 65OLED935

EISA BEST BUY OLED TV 2020-2021
Philips 55OLED805

EISA PROJECTOR 2020-2021
Optoma CinemaX UHZ65UST

COMBINED WITH HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021
Zappiti Pro 4K HDR

PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP

EISA CAMERA OF THE YEAR 2020-2021
Fujifilm X-T4

EISA BEST BUY CAMERA 2020-2021
Nikon Z 50

EISA APS-C CAMERA 2020-2021
Canon EOS 90D

EISA FULL-FRAME CAMERA 2020-2021
Nikon D780

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2020-2021
Sony Alpha 7R IV

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2020-2021
Canon EOS-1D X Mark III

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2020-2021
Panasonic Lumix DC-S1H

EISA COMPACT CAMERA 2020-2021
Fujifilm X100 V

EISA VLOGGING CAMERA 2020-2021
Sony Vlog Camera ZV-1

EISA CAMERA INNOVATION 2020-2021
Canon EOS R5

EISA LENS OF THE YEAR 2020-2021
Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2020-2021
Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art

EISA STANDARD ZOOM LENS 2020-2021
Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2020-2021
Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

EISA SUPER TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm F2.8E FL ED SR VR

EISA WIDEANGLE LENS 2020-2021
Sony FE 20mm F1.8 G

EISA PORTRAIT LENS 2020-2021
Nikon NIKKOR Z 85mm F1.8 S

EISA LENS INNOVATION 2020-2021
Canon RF 600mm & 800mm F11 IS STM

EISA CAMERA DRONE 2020-2021
DJI Mavic AIR 2

EISA PHOTO SOFTWARE 2020-2021
Nik Collection 3 By DxO

EISA MONITOR 2020-2021
EIZO ColorEdge CS2740

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA BEST SMARTPHONE 2020-2021
OnePlus 8 Pro

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2020-2021
OPPO Find X2 Pro

EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2020-2021
Samsung Galaxy Z Flip

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021
Sony Xperia 1 II

EISA SMARTPHONE CAMERA 2020-2021
Huawei P40 Pro

EISA IN-EAR HEADPHONES 2020-2021
Sennheiser Momentum True Wireless 2

EISA ON-EAR HEADPHONES 2020-2021
Bowers & Wilkins PX5

EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021
LG XBOOM Go PL7

EISA BEST SMARTWATCH 2020-2021
Huawei Watch GT 2

COMBINED WITH HI-FI EXPERT GROUP

EISA HEADPHONES 2020-2021
DALI IO-6

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021
FiiO M11 Pro

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021
AudioQuest DragonFly Cobalt

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2020-2021
KENWOOD DMX9720XDS

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2020-2021
Helix DSP ULTRA

EISA IN-CAR BEST VALUE DSP 2020-2021
Ground Zero GZDSP 4-8XII

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2020-2021
MOSCONI GLADEN ATOMO 2

EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2020-2021
Eton Stealth 7.1 DSP

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2020-2021
ESB 8.6K3U LE

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2020-2021
Hifonics ZRX6D2

EISA IN-CAR HIGH END COMPONENT 2020-2021
Audison bit One HD Virtuoso

EISA IN-CAR DASHCAM 2020-2021
KENWOOD DRV-A501W

EISA CAMPER VAN HEAD UNIT 2020-2021
Zenec Z-E3766

 

További információk a www.eisa.eu oldalon.

 

 

 

 

Comments are closed.