EISA Home Theater Audio Awards 2021-2022

A házimozi korunk legnépszerűbb otthoni szórakozási formái közé tartozik és egyre szélesebb körben terjed. Mint tudjuk a házimozinál a kép mellett a hang is meghatározó szerepet játszik és a fejlődés nem állt meg ezen a területen sem.

EISA SOUNDBAR INNOVATION 2021-2022
LG Eclair QP5

Az LG Eclair QP5 nappaliban, hálószobában vagy játékra kijelölt helyiségben is ideálisan elhelyezhető. Az ultrakompakt, öt meghajtót és Dolby Atmos hangszórókat tartalmazó rendszer szinte bárhová felszerelhető. A társított vezetékmentes mélysugárzó, két darab 5,25 hüvelykes hangszórót dolgoztat bipoláris konfigurációban, mindezek eredménye egy 3.1.2 kiosztású hangtér, amely nagyobb és merészebb, mint amit a rendszer méretei sugallnak. A HDMI 2.1 eARC csatlakozás, a DTS: X lejátszás és a mesterséges intelligenciára támaszkodó valós idejű hangolás, valamint az okos interakció az LG tévé kínálatával csak tovább növeli ennek az innovatív hangrendszernek a vonzerejét.

www.lge.hu

 

EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022
SVS 3000 Micro

Az SVS 3000 sorozatába tartozó modellek jellemzően egyetlen nagyméretű, zárt vagy portos mélysugárzót használnak. Esetünkben az amerikai basszus-specialista bemutatta valaha volt legkisebb mélynyomó (8 hüvelykes alumínium kónusz) meghajtóját, amiből rögtön kettőt épített egy új, sziklaszilárd minden irányban alig harminc centis kabinetbe. Az SVS 3000 Micro helyszűkével küzdő házimozi- és nappali helyiségekbe készült, mégis hozza a márka rajongói által elvárható teljesítményt. A beépített 800W teljesítményű Sledge DSP erősítő vasmarokkal tartja kézben a rendszert, finoman biztosítva a brutális erő irányítását. Egy pillantás a megfizethető árcédulára és kiderül, miért ez a rendszer a kategória győztese.

www.svsound.com

 

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2021-2022
Yamaha RX-V6A

A Yamaha hétcsatornás hálózati AV-vevőkészüléke a vadonatúj tervezési filozófiának köszönhetően beépítést megkönnyítő szettel érkezik. A készülék hét HDMI bemenettel és egy kimenettel rendelkezik, amelyek készen állnak a fejlett játékkonzolok és a jövőbiztos 8K források fogadására. Bár számos intelligens funkciót kapunk, beleértve a MusicCast vezeték nélküli multiroom eljárást, a Yamaha a teljesítményről sem feledkezett meg. A szabadalmaztatott Cinema DSP által felügyelt erősítő technológiát használó RX-V6A tágas, részletes és magával ragadó hangteret mutat be Dolby Atmos és DTS: X forrásokból, miközben a sztereó és többcsatornás anyagok felpolírozásában is jeleskedik. Ez egy ragyogó, előremutató kiegészítő a márka AVR flottájához.

www.europe.yamaha.com

 

EISA COMPACT SOUNDBAR 2021-2022
JBL BAR 5.0 Multibeam

A JBL Bar 5.0 Multibeam számos finomságot rejteget a kompakt házában. Nappalibarát egydobozos rendszer, tehát nincs kísérő mélynyomó, helyette az öt aktív meghajtóhoz, négy passzív radiátor csatlakozik, amelyek kézzelfogható, jól integrált mélyhangokat biztosítanak. A mozis hangélmény érdekében a Virtual Dolby Atmos DSP a JBL automatikus multibeam kalibráló rendszerével karöltve széles és magas hangszínpadot generál, ráadásként kiváló effekt-elhelyezést is kínál. A tisztán kivehető párbeszédek egy dedikált központi csatornának köszönhetők, míg a zene lejátszása Chromecast, Bluetooth vagy HDMI- és optikai bemeneteken keresztül történhet. Mindehhez előnyös megjelenés társul.

www.jbl.com

 

EISA SMART SOUNDBAR 2021-2022
Denon Home Sound Bar 550

Egy rész Dolby Atmos/DTS: X hangszóró, egy rész teljes értékű HEOS többszobás hangszóró és készen is van a Denon Home Sound Bar 550. A rendszer filmek és zenék lejátszása során egyaránt kifizetődő hangteljesítményt nyújt, opcionális vezeték nélküli surround és mélynyomókkal kiegészítve pedig lehetőséget kínál a házimozi-stílusú 5.1 rendszer kialakítására. A távirányítón keresztül a vezérlés egyszerű és intuitív, de a HEOS alkalmazás még több élményt szavatol, hiszen a felhasználók akár stream-elhetnek is a tartalom szolgáltatásokból, internetes rádiókból vagy a saját hálózatukból. A beépített mikrofonokkal összedolgozó Amazon Alexa funkció a kezek használatát is feleslegessé teszi. Erre az intelligens csomagra a közelségérzékelővel szerelt érintőképernyős vezérlés, a HDMI-Dolby Vision passthrough páros, valamint a kiváló kialakítás és felépítés teszi rá a szalagot.

www.denon.com

 

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022
TCL TS8132

A dedikált középső csatornát és két felfelé tájolt egységet, valamint egy vezeték nélküli mélysugárzót egyesítő meghajtó-tömbön keresztül a TCL megfizethető hangprojektora lenyűgöző, 3.1.2 csatornás hangzást képes létrehozni. A TS8132 kiváló párbeszéd kezelés, a jól szeparált effektusok, részletező megszólalás, valamint a mély basszusválasz miatt ideális megoldás a tévék hangzásjavítására. Támogatott a natív Dolby Atmos lejátszás, a sztereó tartalmak pedig kicsit megbolondíthatók a készülék surround módjával. A specifikáció akár egy drágább modellhez is tartozhatna – a dupla HDMI-port, az USB és az optikai digitális audio interfész megkönnyíti a különböző források csatlakoztatását. Ezeken felül a Chromecast (Google Assistant hangvezérléssel), az Apple AirPlay és a Bluetooth rengeteg vezeték nélküli lehetőséget is kínál.

www.tcl.com/hu

 

EISA BEST BUY HOME THEATRE SUBWOOFER 2021-2022
SVS SB-1000 Pro

Megjelenéstől függetlenül (fekete hamu, fényes fehér vagy fekete) az SB-1000 Pro megkérdőjelezhetetlen teljesítményt – lenyűgöző sebességet, feszes mélyeket – kínál, mindezt egy olyan kabinetből, ami alig haladja meg a tizenkét hüvelykes meghajtó méretét. Odabent a 325W teljesítményű DSP erősítő nagy energiát biztosít, ami minden szinten kirobbanó hangorkánként jelenik meg. Az SVS belépőszintű modelljének felhúzott változata megörökölte a vállalat Bluetooth-alapú vezérlő- és EQ-alkalmazását, ezáltal a teljesítmény finomhangolására is lehetőség van. Egy ragyogó megjelenésű basszládát keresel? Idenézz…

www.svsound.com

 

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2021-2022
Polk Audio Reserve

A Reserve sorozat építése során a Polk Audio felhasználta a csúcskategóriás Legend hangsugárzók megoldásait-beleértve a szemet gyönyörködtető Pinnacle magassugárzókat és a Turbine Cone meghajtókat-miközben első falra is szerelhető magassági moduljait is bemutatta. A rendszerépítők számára lehet érdekes, hogy a termékcsalád kilenc opciót kínál, köztük egy karcsú centersugárzót és három különböző álló hangfalat, amelyek hangzásban szépen illeszkednek bármely konfigurációhoz. A rendszer a semleges hangélményt, kiváló részletgazdagságot és a sima, kiegyensúlyozott basszusválaszt részesíti előnyben, amely tulajdonságok a Polk Power Port 2.0 technológiával ötvözve képesek felgyorsítani a házimozi-rajongók szívverését. Amíg a Reserve széria a visszafogott kialakítás miatt bármilyen helyiségben szerényen húzódik meg, addig a teljesítmény garantáltan méltó a figyelemre.

www.polkaudio.com

 

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2021-2022
Philips Fidelio B97

A Philips termékcsalád csúcskategóriás, továbbfejesztett IMAX hangprojektora könnyedén állva hagyja a házmozi-konkurenciát. Ez az intelligens megjelenésű csomag ötcsatornás fejegységet kínál, vezeték nélküli surround hangszórókkal és nyolc hüvelykes mélysugárzóval. Mindezt a 7.1.2 Dolby Atmos/DTS: X élmény érdekében. Az előadásmódot a mély, robbanásveszélyes basszus, széthúzott hangtér és tiszta középtartomány lenyűgöző elegye jellemzi. Ezeken kívül a rugalmasságra sem lehet panasz. A surround hangszórók társíthatók a fő egységhez (ilyenkor egyszerre tölthetők fel az akkumulátorok), a csatlakozási lehetőségek pedig a vezetékes és a vezeték nélküli opciókat egyaránt lefedik. Többek között van a HDMI eARC, Chromecast és DTS Play-Fi. Az előre beállított hallgatási módok és az egyéni EQ segíti a készülék testreszabását – ez pedig nagyon jól hangzik.

www.philips.hu

 

EISA UHD PLAYER 2021-2022 (Combined with Home Theatre Video)
Reavon UBR-X200

A Reavon UBR-X200 univerzális megközelítést alkalmaz az otthoni mozizáshoz. A készülék kezeli az Ultra HD Blu-ray, DVD, CD, SACD és DVD-Audio lemezeket és megbirkózik a nagy felbontású zenei fájlokkal USB-meghajtóról vagy hálózati eszközről egyaránt. A lejátszó teljes egészében prémium megjelenésű és kiváló acél alvázra épült. A nyolccsatornás Burr-Brown DAC és a MediaTek SoC (System On a Chip) minden igényt képes kiszolgálni, az XLR konnektorokon keresztüli kiegyensúlyozott sztereó hangot, míg a 4K lemezekről lenyűgöző Dolby Vision HDR képet kapunk. A rendszer és a kijelző teljes körű kontrollt biztosít a beállítások és testreszabható funkciók felett, míg a háttérvilágítással is rendelkező távirányító jól elsötétített házimozi teremben is ideálisan használható. A Revon UBR-X200 kiváló választás azoknak, akik a fizikai adathordozókat favorizálják.

www.reavon.com

 

EISA AWARDS 2021-2022 – A TELJES LISTA

Hi-Fi Expert Group

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022
Monitor Audio Silver 500 7G

EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022
KEF LS50 Meta

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022
System Audio Legend 40.2 Silverback

EISA WIRELESS STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022
KEF LS50 Wireless II

EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS 2021-2022
Wilson Audio SabrinaX

EISA HI-FI SUBWOOFER 2021-2022
KEF KC62

EISA STREAMING AMPLIFIER 2021-2022
Cambridge Audio EVO 150

EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2021-2022
Rotel Michi X3

EISA POWER AMPLIFIER 2021-2022
NAD C 298

EISA PHONO STAGE 2021-2022
Hegel V10

EISA DIGITAL MUSIC PLAYER 2021-2022
Bluesound NODE

EISA HIGH-END MUSIC PLAYER 2021-2022
HiFi Rose RS150

EISA DAC 2021-2022
Cambridge Audio DacMagic 200M

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2021-2022
Pro-Ject Debut PRO

EISA HIGH-END TURNTABLE 2021-2022
Thorens TD 124 DD

EISA PHONO CARTRIDGE 2021-2022
Ortofon 2M Black LVB 250

EISA STEREO SYSTEM 2021-2022
Marantz Model 30/SACD 30n

EISA HEADPHONE SOLUTION 2021-2022
Naim Uniti Atom Headphone Edition

EISA HEADPHONES 2021-2022
Focal Clear Mg

EISA HIGH-END HEADPHONES 2021-2022
T+A Solitaire P-SE

EISA BEST VALUE HEADPHONES 2021-2022
Sennheiser HD 560 S

EISA HI-FI ACCESSORY 2021-2022
Ferrum Hypsos

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group

EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022
SVS 3000 Micro

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA WIRELESS HEADPHONES 2021-2022
Philips Fidelio L3

EISA IN-EAR HEADPHONES 2021-2022
LG TONE Free FP8 (DFP8, UFP8, DFP8W, FP8W, UFP8W, FP8E, TFP8E)

Home Theatre Audio Expert Group

EISA SMART SOUNDBAR 2021-2022
Denon Home Sound Bar 550

EISA SOUNDBAR INNOVATION 2021-2022
LG Eclair QP5 (DQP5, DQP5W, QP5W)

EISA COMPACT SOUNDBAR 2021-2022
JBL Bar 5.0 Multibeam

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022
TCL TS8132

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2021-2022
Philips Fidelio B97

EISA BEST BUY HOME THEATRE SUBWOOFER 2021-2022
SVS SB-1000 Pro

EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022
SVS 3000 Micro

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2021-2022
Polk Audio Reserve

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2021-2022
Yamaha RX-V6A

Combined Award with Home Theatre Video Expert Group

EISA UHD PLAYER 2021-2022
Reavon UBR-X200

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA 8K TV 2021-2022
LG 75QNED99

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2021-2022
LG OLED65G1

EISA BEST GAMING TV 2021-2022
LG OLED48C1

EISA FAMILY TV 2021-2022
Hisense 65U8GQ

EISA BEST BUY LCD TV 2021-2022
TCL 55C728 (55C727 & 55C729)

EISA PREMIUM LCD TV 2021-2022
TCL 65C825 (65C821 & 65C822)

EISA BEST HOME THEATRE TV 2021-2022
Philips 65OLED936

EISA BEST BUY OLED TV 2021-2022
Philips 55OLED806

EISA PREMIUM UST PROJECTOR 2021-2022
Samsung The Premiere LSP9T

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2021-2022
Sony VPL-VW590ES

EISA BEST BUY PROJECTOR 2021-2022
XGIMI Horizon Pro

EISA LASER TV PROJECTION SYSTEM 2021-2022
BenQ V7000i/V7050i & ALRS01

Photography Expert Group

EISA CAMERA OF THE YEAR 2021-2022
Sony Alpha 1

EISA BEST BUY CAMERA (APS-C) 2021-2022
Fuji X-S10

EISA BEST BUY CAMERA (FULL-FRAME) 2021-2022
Nikon Z 5

EISA ADVANCED CAMERA 2021-2022
Nikon Z 6II

EISA PREMIUM CAMERA 2021-2022
Canon EOS R5

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2021-2022
Fujifilm GFX 100S

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2021-2022
Sony Alpha 7S III

EISA LENS OF THE YEAR 2021-2022
Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD

EISA WIDEANGLE LENS 2021-2022
Sony FE 14mm F1.8 GM

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (APS-C) 2021-2022
Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (FULL-FRAME) 2021-2022
Sony FE 12-24mm F2.8 GM

EISA STANDARD LENS 2021-2022
Sony FE 50mm F1.2 GM

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022
Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022
Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

EISA PORTRAIT LENS 2021-2022
Sigma 85mm F1.4 DG DN Art

EISA MANUAL LENS 2021-2022
Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO

EISA MACRO LENS 2021-2022
Nikon NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

EISA SPECIAL PURPOSE LENS 2021-2022
Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift

EISA LENS INNOVATION 2021-2022
Canon RF 100mm F 2.8L Macro IS USM

EISA PHOTO SOFTWARE 2021-2022
Zoner Photo Studio X

EISA ADVANCED PHOTO SOFTWARE 2021-2022
DxO PureRAW

EISA PHOTO SERVICE 2021-2022
CEWE Photoworld

EISA PHOTO PRINTER 2021-2022
Epson SureColor SC-P700

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022
Sony Xperia 1 III

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022
OPPO Find X3 Pro

Mobile Devices Expert Group

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022
Sony Xperia 1 III

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022
OPPO Find X3 Pro

EISA BEST SMARTPHONE 2021-2022
Apple iPhone 12 Pro Max

EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2021-2022
Huawei Mate X2

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2021-2022
TCL 20 Pro 5G

EISA WIRELESS HEADPHONES 2021-2022
Philips Fidelio L3

EISA IN-EAR HEADPHONES 2021-2022
LG TONE Free FP8 (DFP8, UFP8, DFP8W, FP8W, UFP8W, FP8E, TFP8E)

EISA MOBILE SPEAKER 2021-2022
We. by Loewe We. HEAR 2

EISA SMARTWATCH 2021-2022
Huawei Watch 3 Pro

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2021-2022
Kenwood DMX8020DABS

EISA IN-CAR INNOVATION 2021-2022
Audiotec Fischer Conductor

EISA IN-CAR SPEAKER SERIES 2021-2022
Ground Zero Uranium SQ series

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2021-2022
ESX D68SP

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2021-2022
Eton ONYX 16, ONYX 80, ONYX 28

EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2021-2022
Match UP 10DSP

EISA IN-CAR CAMPER VAN COMPONENT 2021-2022
Alpine Adventure Audio

EISA IN-CAR COMPACT SUBWOOFER 2021-2022
Pioneer TS-WX010A

EISA IN-CAR INTEGRATION 2021-2022
Zenec Z-E2055

EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2021-2022
Maserati MC20 with Sonus faber

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

www.eisa.eu