EISA Home Theater Audio Awards 2022-2023

A házimozi esetében a látványra és hangra egyformán nagy hangsúly kerül, de a mobilitás is egyre fontosabb, ami az aktuális piaci trendekben is megmutatkozik. Nagy örömünkre a gyártók ráfeküdtek a beépített hangrendszerek hangminőségének feljavítására, de persze az igazán ütős élményt továbbra is a dedikált szettek szolgáltatják.

EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2022-2023
Anthem AVM 90

Ebben a zászlóshajó házimozi processzorban az Anthem az elérhető legjobb csatlakoztathatóságot és a mélyreható kalibrálhatóságot ötvözte az artikulált, magával ragadó és tonálisan kiegyensúlyozott teljesítménnyel. A tizenkilenc csatornás kimenettel – beleértve négy független LFE-kimenetet – valamint MCA végerősítőkkel való együttműködéshez szükséges szimmetrikus XLR konnektorokkal az AVM 90 a komolyabb hangszóró rendszerekkel felszerelt, dedikált moziteremek kiszolgálására is alkalmas. A processzor a modern források fogadására is készen áll, a 4K/120 Hz-es videót és a dinamikus HDR támogatást biztosító HDMI 2.1 bemenetek/kimenetek jóvoltából. Használja az Anthem ARC Genesis szobakorrekciós platformját a rendszer finomhangolásához és készüljön fel arra, hogy el lesz ájulva az érintetlen részleteket, a pontos effekt lokalizációt és a zökkenőmentes basszusintegrációt bemutató előadástól.

www.anthemav.com

 

EISA HIGH-END SOUNDBAR 2022-2023
Devialet Dione

Első hangprojektorával a Devialet autentikus, nagy hűségű házimozi hangzást kínál egy stílusos házban, amely számos újdonságot rejt. Egyik legfontosabb komponens a márka saját fejlesztésű ADH erősítője és a hangszórók aktív illesztése (SAM), amelyek kézzelfogható teljesítményt és példás kontrollt biztosítanak a Dione nyolc független basszus egysége felett. A mókához a Dolby Atmos/surround lejátszáshoz nélkülözhetetlen oldalsó és felfelé irányuló teljes tartományú meghajtók, valamint a jellegzetes, elforgatható Orb center csatorna is hozzájárul, utóbbi javítja a teljesítményt, ha a készülék falra van szerelve. A Dione meghökkent a kiegyensúlyozott basszusokkal, kellemes hangzással és a részletek sima reprodukálásával. Amint hallunk egyet, meg akarjuk szerezni.

www.devialet.com

 

EISA AV RECEIVER 2022-2023
Denon AVR-X1700H

A Denon AVR-X1700H egy belépőszintű, hétcsatornás Dolby Atmos és DTS:X dekódolásra képes AV-vevő, ami az előremutató csatlakoztathatóság, a bolondbiztos kezelhetőség és természetesen a teljesítménye révén érdemelte ki a kategória legjobbja státuszt. Ez a megfizethető árú vevőegység élvezettel nyúl a többcsatornás állományokhoz, energikusan és dinamikusan szólal meg, a három HDMI 2.1 bemenet a következő generációs konzolok fejlett videoformátumait is támogatja, tehát azok üdvözlendő kiegészítőjeként is teszi dolgát. Ha hozzáadjuk a HEOS multiroom integrációt, a Bluetooth és hálózati streaming lehetőségét (beleértve a hi-res fájlok lejátszását) és a hangalapú asszisztensekkel való kompatibilitást, akkor az AVR-X1700H az ár-érték arány definíciójaként értékelhető.

www.denon.com

 

EISA COMPACT SOUNDBAR 2022-2023
Polk Audio MagniFi Mini AX

A kompakt hangprojektorok célja, hogy sokkal jobb hangélményt nyújtsanak, mint amire számítani lehet és ezt a trükköt a Polk MagniFi Mini AX rendszere nagyszerűen megoldja. A könnyen elhelyezhető, harminc centi széles fő egységből és a társított diszkrét mélysugárzóból részletes, teljes tartományú hangszínpad érkezik, mindez a Polk házon belül fejlesztett Stereo Dimensional Array (SDA) feldolgozása által biztosított érzékelhető hatótávolsággal és az effektek hibátlan pozicionálásával. A mindennapi működést biztosító funkciók és a csatlakoztathatóság legalább ilyen vonzó, a hangprojektor HDMI eARC bemenettel és Wi-Fi, valamint Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik. A felhasználói beállítások olyan üzemmódot is tartalmaznak, amely a párbeszédek tisztaságának növelésére szolgál a dedikált középső csatornán. Ha szűkös a hely a MagniFi Mini AX a kívánságlista elejére kerüljön.

www.polkaudio.com

 

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2022-2023
Trinnov Amplitude16

Mivel a modern filmes hangformátumok több hangszórót igényelnek, a rendszerépítőknek is több erősítőre van szükségük. A Trinnov Amplitude16 válasz lehet a kihívásra, tizenhat csatornát (200W/8 ohm névleges teljesítménnyel) kapunk egy rack méretű, megjelenésében a többcsatornás Altitude16 processzorhoz illeszkedő, teljesen fém házba csomagolva. A készülék két nyolccsatornás modulját, amelyeket az ICEPowerrel (a D osztályú rendszerek specialistája) együttműködve terveztek független egységek táplálják, ezért elképesztően dinamikus teljesítményt nyújt. A gyakorlatban az Amplitude16 a kontrollált, mély basszusokat ötvözi a könnyed sebességgel és a tiszta hangzással, tehát ez a Trinnov flotta olyan izgalmas high-end erőműve, amely bármelyik hangszóró-rendszerből képes a legjobbat kihozni.

www.trinnov.com

 

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2022-2023
Perlisten D215s

A Perlisten D215s egy olyan zászlóshajó mélysugárzó, amelyet úgy terveztek, hogy nagy mozitermekben is referenciaszintű teljesítményt nyújtson. A Perlisten D215s THX Dominus tanúsítvánnyal rendelkezik épp olyan céltudatosan és erőteljesen szól, ahogyan kinéz. Két egyedi építésű tizenöt hüvelykes mélysugárzóval rendelkezik, amelyek egy 3000W teljesítményű erősítőfokozat által hajtott, erő-kioltó (force-cancelling) konfigurációba vannak rendezve, így egyáltalán nem meglepő, hogy ez a mélysugárzó mélyre nyúl le és keményen odaver. Ami talán még figyelemre méltóbb, az a kontroll és a pontosság, ami a filmes hangkeverések és a zenei anyagok esetében tapasztalható, ezek olyan tulajdonságok, amelyek a Perlisten kabinet tervező szakértelmét és a fejlett DSP tudását bizonyítják. Az alkalmazás alapú parametrikus EQ és annak működése, az átfogó csatlakozások és a színes intelligens érintőkijelző további okok arra, hogy imádjuk ezt a prémium basszusgyártót.

www.perlistenaudio.com

 

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023
TCL C935U

Amikor már azt hinnénk, hogy láttuk ennek a hangprojektornak a teljes tudását felfedezzük, hogy még többre képes. A C935U vezeték nélküli mélysugárzóját, a TCL Ray-Danz akusztikus lencse technológiájával felvértezett, Dolby Atmos és a DTS: X meghajtókkal ellátott fő házzal társították, mindez kiválóan teljesít a filmes és televíziós hangkeverésekkel. A basszusnak súlya van, a párbeszédek robusztusak, az effektek pedig kézzelfogható hatást fejtenek ki. A csatlakoztathatóság is a legjobb minőségű, a HDMI eARC az egyszerűsített beállításokhoz és dedikált bemenetek a további hardverek számára, valamint 4K Dolby Vision támogatás. A további képességek közé tartozik az AirPlay, a Chromecast és a DTS Play-Fi streaming, az alkalmazásalapú automatikus kalibráció, valamint a hasznos EQ és hangbeállítások. Még az LCD kijelzővel ellátott távirányító is innovatívnak tűnik.

www.tcl.com

 

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2022-2023
Loewe klang system

A Loewe csatlakoztatható audio hardvereinek kínálatában a klang bar5 mr és sub5, egy prémium Dolby Atmos és DTS:X képes hangprojektor rendszer, amely ötvenöt hüvelykes vagy annál nagyobb tévékészülékekhez készült. A meghajtók keveréke natív és felskálázott 5.1.2 csatornás hangzásra képes közvetlenül a dobozból, a színpad a Loewe klang mr multiroom-streaming hangszórók bármelyikével tovább bővíthető, egészen a magával ragadó 7.1.2 csatornás élményig. Az építési minőség és a formatervezés az egész termékcsaládban elsőrangú, a hangzás pedig gazdag, szuggesztív és kivételesen részletes. A Loewe felhasználóbarát megközelítése is meghozza gyümölcsét – a Wi-Fi opciók között szerepel a DTS Play-Fi, az Apple AirPlay és a Google Home, így könnyen adhat zenét a házimozi rendszerhez.

www.loewe.com

 

EISA INTEGRATED SOUNDBAR 2022-2023
Philips Fidelio FB1

Az FB1 a Philips Fidelio termékcsalád ékköve, egy olyan funkcióval teli hangprojektor, amely egyetlen dobozból nyújt fantasztikus teljesítményt. A basszus megszólaltatása kiemelkedő. Az FB1 beépített kettős mélynyomói olyan erőt, kiegyensúlyozottságot és mélységet mutatnak, amely általában csak külső mélysugárzótól várható el, az LCR csatornák külön meghajtói pedig kiváló párbeszéd és effekt kezelést biztosítanak. A 3D hang – legyen szó Dolby Atmos, DTS:X vagy virtuális állományról – a soundbar okosan megvilágított, felfelé irányuló hangszóróin keresztül érkezik. Összességében az FB1 teljesítménye olyan gördülékeny és artikulált, hogy teljesen magával ragad, ez pedig a zenék megszólaltatásban is érvényesül, ezáltal mindenre alkalmas hangsugárzóvá válik.

www.philips.hu

 

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2022-2023
Hisense U5120GW

Ha a Hisense csúcsmodell hangprojekorát Dolby Atmos vagy DTS: X képességgel látja el a készülék máris izgalmasabbnak mutatkozik. Az 5.1.2 csatornás konfigurációnak köszönhetően, amely kétutas elrendezésben bal, középső és jobb hangszórókat tartalmaz, valamint egy erős, nyolc hüvelykes meghajtóval ellátott vezeték nélküli mélysugárzót dolgoztat a készülék könnyedén közvetíti a filmzenék dinamikáját, súlyát és mindent beborító jellegét. Az U5120GW olyan nagyszabású hallgatási élményt nyújt, amely meghazudtolja a vékony, könnyen befogadható hardvert. Ez a filmes teljesítmény a hallgatási módokon és az EQ beállításán keresztül hangolható, a rendszer csatlakozások széles skáláját vonultatja fel, beleértve a 4K HDR-képes HDMI bemeneteket a CD lejátszók és konzolok számára, az eARC konnektort a tévék csatlakozáshoz és a Bluetooth kapcsolatot a zenei streaminghez.

www.hu.hisense.com

 

Combined Award with HiFi Expert Group

EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023
Primare A35.8

A Primare 35-ös sorozatába tartozó zászlóshajó erősítőt a többcsatornás és a hifi sztereó felhasználóknak tervezték . A készülék nyolc áthidalható csatornán erős, dinamikus Hypex Ncore erősítést használ, a felhasználó eldöntheti, hogy mit kezdjen velük. Egy házimozi szett esetében az A35.8 szétoszthatja kimenetét egy surround elrendezésben, de az elülső LCR hangszórók bi-erősítésére is lehetőség van, míg egy kétcsatornás rendszerben az áthidalt párok fenomenális teljesítményt biztosítanak, ráadásul mind a nyolc erősítő munkára fogható az osztott keresztváltóval ellátott hangfalakon. Ez egy rugalmas, innovatív és uralkodó hangzású erősítő a márkára jellemző stílusos, visszafogott házban.

www.primare.net

 

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series

A Perlisten az S Series képében, egy öt modellből álló csúcskategóriás termékcsaláddal rukkolt elő. A kifogástalan hangminőség kulcsa a testreszabott Directivity Pattern Control (DPC) elrendezés, egy berillium csipogó és szénszálas középsugárzó dómokból álló fészek, amely precíziós tervezéssel ellenőrzött szórást és pontos képalkotást biztosít. A Perlisten DPC minden hangsugárzóban megtalálható, a kínálat csúcsát jelentő S7t álló hangfaltól kezdve a monitor, a center, az állványra szerelhető és a surround opciókig, kivételes részletességgel és árnyalatokkal gazdagítva a filmeket és a zenét, amit az egyedi mélysugárzók sziklaszilárd mélyhangjai támasztanak alá. A buja megjelenés és a kiemelkedő építési minőség még inkább győztessé teszi ezt a sorozatot.

www.perlistenaudio.com

 

Combined Award with Home Theater Video Expert Group

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023
Zidoo NEO S

Akár 4K médiaforrásként, akár zenelejátszóként és fejhallgató-erősítőként használjuk a Neo S modellt, sikere az egyes komponensek optimalizálásából és a részletekre való odafigyelésből ered. Az OLED képernyőt viselő alumínium-ötvözetből készült váza, valamint a digitális bemeneteket, aszimmetrikus és szimmetrikus audiokimeneteket és a két fejhallgató-csatlakozót, köztük a 4,4 mm-es szimmetrikusat is magában foglaló aljzatok miatt a berendezés inkább high-end, mint közönséges médialejátszónak tűnik. Hálózatba kapcsolva a NEO S ügyesen hozzáadja a fájlokat az alkalmazással vezérelhető könyvtárrendszerhez és képes HDMI interfészen keresztül továbbítani azokat a 4K HDR (beleértve a HDR10+ és a Dolby Vision kompatibilis) televíziókra. Lejátszhatók a 768 kHz/32 bites PCM és DSD512 állományok, valamint az LDAC és aptX Bluetooth-képesség is adott, így a NEO S igazi mindenes a médialejátszás terén.

www.zidoo.tv

 

EISA AWARDS 2022-2023 – A TELJES LISTA

Photography Expert Group

EISA CAMERA OF THE YEAR 2022-2023
Nikon Z 9

EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA 2022-2023
OM System OM-1

EISA APS-C CAMERA 2022-2023
Canon EOS R7

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023
Sony Alpha 7 IV

EISA BEST BUY CAMERA 2022-2023
Fujifilm X-T30 II

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2022-2023
Canon EOS R3

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023
Sony ZV-E10

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2022-2023
Panasonic Lumix DC-GH6

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023
Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

EISA MACRO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S

EISA MANUAL LENS 2022-2023
Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023
Sony FE PZ 16-35mm F4 G

EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS 2022-2023
Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S

EISA STANDARD LENS 2022-2023
Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR

EISA STANDARD ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

EISA SUPERZOOM LENS 2022-2023
SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports

EISA TELEPHOTO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023
Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD

EISA WIDE ANGLE LENS 2022-2023
SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary

EISA ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

Combined Award with Mobile Expert Group

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV

Hi-Fi Expert Group

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
Paradigm Founder 120H

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
KEF LS60 Wireless

EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2022-2023
System Audio legend 7.2 silverback

EISA ALL-IN-ONE LOUDSPEAKER 2022-2023
Sonus faber Omnia

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2022-2023
MOON Voice 22 & ACE

EISA BEST VALUE WIRELESS LOUDSPEAKERS 2022-2023
SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers

EISA HEADPHONE SYSTEM 2022-2023
EarMen CH-Amp, Tradutto & Staccato

EISA STREAMING AMPLIFIER 2022-2023
Roksan Attessa Streaming Amplifier

EISA SMART AMPLIFIER 2022-2023
Marantz Model 40n

EISA BEST VALUE STEREO SYSTEM 2022-2023
Denon PMA-900HNE & DCD-900NE

EISA STEREO SYSTEM 2022-2023
Rotel RA-6000 & DT-6000

EISA VINYL SYSTEM 2022-2023
Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B

EISA TURNTABLE 2022-2023
Thorens TD 1500

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2022-2023
Argon Audio TT-4

EISA DAC 2022-2023
Musical Fidelity M6x DAC

EISA STREAMER 2022-2023
Primare NP5 Prisma MK2

EISA HEADPHONE AMPLIFIER 2022-2023
Ferrum Audio OOR

EISA HIGH-END HEADPHONES 2022-2023
Meze Audio Elite

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group

EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023
Primare A35.8

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA MOBILE DAC 2022-2023iFi Audio xDSD Gryphon

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series

Home Theatre Audio Expert Group

EISA COMPACT SOUNDBAR 2022-2023
Polk Audio MagniFi Mini AX

EISA HIGH-END SOUNDBAR 2022-2023
Devialet Dione

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023
TCL C935U

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2022-2023
Loewe klang system

EISA INTEGRATED SOUNDBAR 2022-2023
Philips Fidelio FB1

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2022-2023
Hisense U5120GW

EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2022-2023
Anthem AVM 90

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2022-2023
Trinnov Amplitude16

EISA HOME THEATRE AV RECEIVER 2022-2023
Denon AVR-X1700H

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2022-2023
Perlisten D215s

Combined Award with Hi-Fi Expert Group

EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023
Primare A35.8

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023
Zidoo NEO S

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA PREMIUM MINI LED TV 2022-2023
TCL 65C835

EISA HOME THEATRE TV 2022-2023
Philips 65OLED+937

EISA BEST BUY OLED TV 2022-2023
Philips 55OLED807

EISA BEST BUY LCD TV 2022-2023
TCL 55C735

EISA FAMILY TV 2022-2023
Philips 55PUS8807

EISA PREMIUM LCD TV 2022-2023
Hisense 65U8HQ

EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023
Sony XR-65A95K

EISA GAMING TV 2022-2023
LG OLED42C2

EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023
BenQ X3000i

EISA UST PROJECTOR 2022-2023
XGIMI AURA

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2022-2023
Epson EH-LS12000B

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023
Zidoo NEO S

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023
Philips GoPix 1

Mobile Devices Expert Group

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022-2023
OPPO Find X5 Pro

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023
Honor 70

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV

EISA SMARTWATCH 2022-2023
Huawei Watch GT 3 Pro

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

EISA IN-EAR HEADPHONES 2022-2023
OPPO Enco X2

EISA TABLET INNOVATION 2022-2023
TCL NXTPAPER 10s

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023
Philips GoPix 1

Combined Award with Hi-Fi Expert Group

EISA MOBILE DAC 2022-2023
iFi Audio xDSD Gryphon

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2022-2023
HELIX P SIX DSP ULTIMATE

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2022-2023
ESX QL812SP

EISA IN-CAR PREMIUM UPGRADE 2022-2023
Audison AF M12.14 bit

EISA IN-CAR DSP SOFTWARE 2022-2023
DSP PC-Tool 5 by Audiotec Fischer

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2022-2023
Ground Zero GZ ULTRA T-30 + GZ ULTRA K-165

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2022-2023
Hertz MPS 250 S2/S4

EISA IN-CAR HIGH-END COMPONENT 2022-2023
Ground Zero GZ ULTRA A-2

EISA IN-CAR DASHCAM 2022-2023
Nextbase 622GW

EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2022-2023
Maserati Grecale with Sonus faber High Premium Audio System

EISA IN-CAR CAMPER VAN COMPONENT 2022-2023
Eton UG FIAT SUB 6A

www.eisa.eu