ELAC ConneX DCB41 – Színes egyéniség

Az ELAC saját fejlesztésű erősítő technológiával szerelt aktív hangkeltőket dobott piacra. A master-slave elvet követő készülékek a visszafogott és élénk dekor változatokban is elérhető.

A ConneX DCB41 (529 EUR) kompakt méretű hangkeltő, amely a gyártó szerint prémium hangélményt biztosít, legyen szó filmezésről vagy zenehallgatásról. Bemenetek (HDMI ARC, analóg phono, optikai és USB) széles választéka áll rendelkezésre, amiken felül a Bluetooth kapcsolat valamint mélysugárzó kimenet is adott. A készülék két darab 50W teljesítményű erősítő-modult kapott, amelyek kétutas konfigurációban egy húsz milliméteres lágy dóm csipogót, illetve egy 4.5 hüvelykes polipropilén mélyközép hangszórót dolgoztatnak.

A jobb mélyhang kiterjesztés érdekében a rendszer megkapta a gyártó XBass Enhancer technológiáját, míg az S alakú basszus reflex port nyílását szélesebbre vették, ezzel is csökkentve az áramlási zajt. A készülék phono előerősítővel is rendelkezik, megkönnyítve a lemezjátszók társítását. A meghajtók védelméről kapcsokkal rögzíthető rács gondoskodik.

Forrás: www.elac.com