ELAC MIRACORD 80 – Új analóg lemezjátszó

Az Elac a második világháború lezására után (1948) kezdett lemezjátszókat gyártani. A Miracord termékcsalád neve először az ötvenes évek elején bukkant fel, a címszereplő modell a márka új zászlóshajója, amit még a müncheni expón mutattak be.

A bakelit virágkorában az ELAC és Dual uralta a lemezjátszó piac közel felét, előbbi olyan lemezjátszó portfólióval rendelkezik, ami a kezdők és profik igényeit is képes kielégíteni. A MIRACORD 80 (970.000 forint) analóg lemezjátszó, amely a termékcsalád felső végén kapott helyet, kiegészítve a belépő (Miracord 50) és félprofi (Miracord 60) készülékeket.

Az alvázat tömör fából esztergálták, borításra magas fényű fehér, fekete vagy dió furnért használtak. További merevítés gyanánt, illetve a tömeg növelése érdekében palástként eloxált alumínium elemeket alkalmaztak. A 5.6 kilós acél lemeztányér nagy mozgó tehetetlenséget szavatol, a rendszert nagy nyomatékú DC motor szolgálja ki, amely lapos szíjon keresztül végzi a meghajtást.

A fordulatszám stabilitásáról optikai érzékelőkkel megtámogatott PID szervo vezérlő elektronika gondoskodik. A tíz hüvelykes hangkar szénszálból készült, aminek végére Clearaudio D96 mozgó tekercses hangszedő (opcionális) is szerelhető. További kiegészítőként porvédő rendelésére is lehetőség van.

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Audiophile Szalon.

Forrás: www.elac.com