ELAC VARRO – Hetet egy csapásra

A kieli székhelyű ELAC új sorozatában, három csoportra osztva összesen hét mélynyomó kapott helyet, amelyek elsősorban méret és teljesítmény tekintetében különböznek egymástól.

Az ELAC VARRO széria Premium pakkjában három készülék található. A PS250 (749 EUR) tíz, a PS350 (849 EUR) tizenkét, míg a PS500 (1049 EUR) tizenöt hüvelykes papírmembrános meghajtót kapott, közös nevező a két hüvelykes hangtekercs, aminek eredménye nagyobb SPL.

A sorozaton belüli középkategóriát a Reference modellek képviselik. Az RS500 (1299 EUR) és RS700 (1499 EUR) tíz, illetve tizenkét hüvelykes szendvics membrános meghajtóval rendelkezik. A hőkezelt papír kónuszt kivágott alumínium lemezre ragasztják, így a membrán jobban ellenáll a terhelésnek. Mindkét modell kihasználja a High Excursion (HEX) technológia előnyeit, ami többek között kisebb torzítást tesz lehetővé.

A szériát a Dual-Reference szegmens zárja, ahova DS1000 (2499 EUR) és DS1200 (2799 EUR) nagyvadakat zárták. Előbbi két darab tíz, utóbbi pedig két tizenkét hüvelykes meghajtót dolgoztat ún. erőkioltó elrendezésben. Ebben a kategóriában is jelen van a HEX technológia, illetve szendvics membránokat kapunk, plusz a hangtekercsek hosszát is megnövelték.

A teljes VARRO sorozatban BASH erősítő modul dolgozik. A készülékek optimális elhelyezésében a 3. generációs Sub Control 3.0 alkalmazás részeként elérhető ELAC Auto EQ segédkezik, ahogy a hangzás finomítására is az appon keresztül van lehetőség. Az új modellek forgalmazása előre láthatóan március végén kezdődik.

Forrás: www.elac.com