Eladni készül AV divízióját az ONKYO

Régóta rebesgetik, hogy az Onkyo komoly pénzügyi gondokkal küzd, amiből a társaság az AV részleg eladásával szeretne kilábalni.

A szóbeszédet igazolni látszik a VOXX International Corp. közleménye, ami szerint szándéknyilatkozatot írtak alá az Onkyo Home Entertainment Corporation otthoni AV üzletágának megvásárlására. Az üzletben a Sharp is érdekelt. Az elmúlt években mindkét vállalat szoros kapcsolatot ápolt az oszakai márkával, a VOXX pár éve a tengerentúli disztribúciós feladatokat is magára vállalta. A Sharp sem mostanában került képbe, ugyanis a cég maláj gyárában lassan negyedik éve gyárt Onkyo márkanév alatt különböző termékeket, illetve a Sharp tévék egy részét a bajba jutott társaság látja el hangrendszerekkel.

A prémium AV berendezések és hangrendszerek gyártására szakosodott Onkyo márkát közvetlenül a háború után alapították. Az első baljós jelek három éve jelentkeztek, ekkor a társaság megpróbálta elpasszolni audió üzletágát a Sound United-nek. A nagyjából hetvenhárom millió dolláros üzlet azonban nem jött össze, ráadásul jött az újabb csapás, ugyanis egy éve a társaságot szabálytalan pénzügyi tevékenységek miatt kizárták a japán tőzsdéről. Az Onkyo helyzete rendkívül bizonytalan, a hírek szerint az utolsó szalmaszálat jelenti az említett kivásárlás.

Forrás: www.investors.voxxintl.com