Elérhetők a Yamaha játékosoknak szóló frissítései

A Yamaha új szoftverfrissítéssel jelentkezett, amely régóta várt játékosoknak fontos funkcióval ruházza fel a márka legtöbb AV modelljét.

A Yamaha nagyjából egy éve dobta piacra az Aventage AV modelleket, amelyek széleskörű HDMI 2.1 támogatást kínáltak, ugyanakkor alapból több olyan funkciónak híján voltak, amiket a gyártó frissítéseken keresztül igyekezett orvosolni. A társaság tavasszal már jelentkezett egy komolyabb szoftver-pakkal, akkor azonban a VRR és ALLM támogatás kimaradt, ezt pótolták most a japánok. Az új szoftver egyelőre csak a MusicCast alkalmazáson keresztül húzható le, de az ígéretek szerint hamarosan a Yamaha honlapjára is felkerül, így asztali rendszereken keresztül is telepíthetővé válik.

Sajnos a Quick Media Switching (QMS) és Quick Frame Transport (QFT) továbbra sem elérhető, mert a HDMI.org tesztspecifikációi még nem készültek el. A frissítés az RX-V4A, RX-V6A, RX-A2A, RX-A4A, RX-A6A és az RX-A8A modelleket érinti, a teljes lista a Yamaha hivatalos oldalán tekinthető meg.

Forrás: www.forbes.com