Elhagyta a vezetékeket az Astell & Kern

Bár az Astell & Kern elsősorban különböző hordozható lejátszókról ismert a társaság alkalmanként más területeken is megvillantja magát.

Az AK UW100 (260 USD) a márka első TWS (True Wireless Stereo) fülhallgatója, 32-bites dedikált DAC lapkát (AKM AK4332ECB) dolgoztat és adaptív aptX támogatással rendelkezik. A dinamikus átalakítók helyett Knowles BA meghajtókat kapunk, amikkel főként a prémium fülmonitorokban lehet találkozni. A gyártó szerint a passzív zajszigetelés (PNI) kiemelkedő, amíg az aktív megoldások főként az alacsony frekvenciás zajok blokkolására fókuszálnak, addig itt a közép és magas tartományok is szűrése is megoldott. Az alapnak számító ambient mód itt is megtalálható, négy fokozatban szabályozható a környezeti zajok átengedése.

Oldalanként egy mikrofon pár biztosítja a tiszta és zavartalan hívásminőséget, természetesen az akkumulátort kímélő közelség érzékelő sem maradt ki. Az apróság a beépített telepekről hat órán keresztül képes működni, a mellékelt töltő-dokkoló pedig tizennyolc órára elegendő energiát tud biztosítani. A készülék támogatja a Multi-Point és Multi-Pairing funkciókat, tehát több forrás eszközhöz is társítható egyszerre, amelyek között pillanatok alatt lehet váltani. A füles érintő felületeken vagy alkalmazáson keresztül is vezérelhető.

Forrás: www.astellnkern.com