Elhunyt a hifi világának egyik legnagyobb alakja

Ken Ishiwata a hifi világának megkerülhetetlen személyisége volt, aki szenvedélyesen szerette a zenét, s akinek véleményére mindenki odafigyelt. A japán származású úriember négy évtizeden keresztül erősítette a Marantz csapatát, húsz éven keresztül a márka nagykövete volt, visszavonulása óta Belgiumban élt.

KEN ISHIWATA (1947-2019) életét a zene iránt érzett olthatatlan szenvedélye határozta meg, már egészen fiatalon hegedülni tanult, több alkalommal is bizonyította tehetségét. A zenélés mellett korán érdeklődni kezdett a hifi iránt, tíz esztendősen készítette első erősítőjét, majd a mérnöki pálya irányába indult el. A sikeres vizsgák után, egy japán hajózási társaságnál helyezkedett el, mert így másik szenvedélyének az utazásnak is hódolhatott. A tengeri életet azonban nem tartotta különösebben izgalmasnak, ezért elfogadta a Pioneer ajánlatát, akik az európai terjeszkedéshez kerestek megfelelő képesítéssel rendelkező szakembereket. Ishiwata úr 1968-ban költözött Európába, majd tíz év után csatlakozott a Marantz csapatához, ahol számos nagyszerű modell tervezésében vett részt. A márkával először középiskolásként találkozott, ekkor fogalmazódtak meg benne azok a hangzással kapcsolatos alapvetések, amelyeket egész életében követendőnek tartott.

Egy interjúban elmondta, hogy szerencsés amiért ott lehetett a hifi születésénél, ott volt számos iparági mérföldkőnél és jelen volt a Marantz digitális korszakban tett első lépéseinél. A vállalatnál töltött idő alatt eleinte csak fejlesztéssel foglalkozott, majd műszaki koordinátor lett, végül a kilencvenes évek végétől a márka nagyköveteként tevékenykedett. Mérnöki tudása és szakmai tapasztalata végül annyira felértékelődött, hogy a márkán belül különleges sorozatokkal jelentkezett, amelyek átalakítását és finomítását személyesen felügyelte. A KI SIGNATURE és RUBY modellek örök emléket állítanak kivételes tehetségének és személyiségének. A hifi világa, egy nagyszerű emberrel lett szegényebb, nyugodjék békében…