Elkészült a CHORD második Ultima előerősítője

A Chord Electronics újdonsága a CPA 5000 modell leváltására készült. A készülék az utóbbi időszakban bevezetett tervezési elvet követi, így tökéletes társa lehet az Ultima 2 és Ultima 3 monoblokk erősítőknek.

Az ULTIMA PRE 2 (12.500 GBP) repülőgép-minőségű alumíniumból épült, huszonnyolc milliméteres előlapot kapott, amelyet ezúttal is csavarok nélkül rögzítettek. A referencia sorozathoz tartozó készülék nagyobb alvázat kapott, mint a gyártó többi előerősítője, így több helyet kínál az érzékeny elektronika számára. Az újdonságot szabadalmaztatott ultra-magas frekvenciájú tápegységgel és rendkívül alacsony zajszintű áramkörrel szerelték, s egészen kivételes (- 130 dB) zajszinttel rendelkezik.

A modell csatlakoztathatóság tekintetében is felső kategóriás, négy pár szimmetrikus és négy pár aszimmetrikus bemenetet kapott, amelyek mindegyike függetlenül szabályozható erősítési szinteket kínál, amely megoldás megakadályozza a nagy hangerő ingadozást a bemenetek váltásakor. A készülék két alacsony torzítású és zajszintű 6.35 milliméteres fejhallgató-kimenettel is rendelkezik, amelyek gyakorlatilag bármely füles kiszolgálására alkalmasak. Kapunk továbbá két szimmetrikus A/V bypass áramkört, amely megkönnyíti az A/V processzorok közvetlen társítását, extraként 12V trigger kimenetek is biztosítva vannak a kompatibilis eszközök vezérléséhez. Az új előerősítő Jett Black és Argent Silver felülettel érhető el.

Forrás: www.chordelectronics.co.uk