Elkészült a Fyne Audio F501 hangfal új változata

A Fyne Audio közel három éve mutatta be címszereplő hangfalát, amelynek alaposan átdolgozott változata hamarosan elérhető.

A FYNE AUDIO F501SP (Special Production) külső megjelenés tekintetében nagyjából megegyezik az alapmodellel, azonban az ördög ezúttal is a részletekben húzta meg magát. Az F702 hangszóró készletét örökölte, megújult a keresztváltó, átalakították a talpakat és kozmetikai jellegű módosítások is történtek. Az új modell huszonöt milliméteres magnézium dóm IsoFlare csipogót dolgoztat. Az elnevezés arra utal, hogy a meghajtót ezúttal is a felső mélyközép egység (150 mm) közepén helyezték el, amely megoldás a gyártó szerint javítja az időzítést. Az előzetes közlemény szerint az egységek integrációját sikerült tovább finomítani, ami egységesebb szóródási jellemzőkben nyilvánul meg.

A közepes és alacsony tartományokat kezelő meghajtókon látható bemetszések (Fyne Flute) segít csökkenteni a nem kívánt rezgéseket, ami tisztább és részletesebb reprodukcióhoz vezet. A lefelé irányított bass-reflex nyílásba, egy saját fejlesztésű kúpos diffúzor (BassTrax Tractrix Diffuser System) került, amely nem csupán a hangszórók által kezelt tartományok jobb kontrollját teszi lehetővé, de általa a készülék elhelyezése is kevésbé problémás. A kabinet a korábbinál sűrűbb MDF panelekből épült, három rétegből álló szendvics szerkezettel rendelkezik. Az új lábak a gyártó felső kategóriás modelljeinek öröksége. A hangszórók munkáját átdolgozott keresztváltó felügyeli. A friss modell pontos ára egyelőre nem ismert.

Forrás: www.fyneaudio.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Audio Centrum.