Elkészült a McIntosh új CD/SACD lejátszója

A McIntosh újdonsága a gyári és írott adathordozókat is elfogadja, illetve USB bemeneten keresztül támogatja a DSD állományok lejátszását.

A MCINTOSH MCD85 (4500 USD) lejátszó a gyártó által nemrég bevezetett uniformizált alvázra építkezik, ami többek között a gyártás egyszerűsítését szolgálja. A készülék kezeli a gyári CD és SACD lemezeket, illetve a házi készítésű CD- vagy DVD-adattárolókat. A támogatott formátumok között az AAC, AIFF, ALAC, FLAC, MP3, WAV és WMA található meg, de az USB interfészen keresztül társított külső tárolókon található DSD256 és DXD (384 kHz) adatok sem jelentenek akadályt. A lejátszóra két koaxiális és két optikai digitális bemenet is került, amelyek támogatják a PCM (192 kHz) jeleket.

A digitális-analóg átalakításért egy 32-bites nyolc csatornás, quad balance DAC felel, ennek megfelelően a jobb és bal csatornákhoz is négy útvonal tartozik. Az összes korong beolvasása kétszeres sebességgel történik, az adatok a puffermemóriában tárolódnak a könnyebb hibajavítás és jobb nyomon követés érdekében. A lemezek egy alumínium-öntvény tálcára kerülnek, az olvasást iker-lézeres rendszer végzi, amelyek hullámhosszát a CD/SACD igényeinek megfelelően optimalizálták. A tálca elejét ferdére vágták, hogy igazodjon az előlap kialakításához. A készülék Power Control és adatportjai zökkenőmentes integrációt tesznek lehetővé más McIntosh (és egyéb) komponensekkel.

Forrás: www.mcintoshlabs.com