Elkészült a McIntosh új házimozi processzora

A vállalat új A/V processzora mindent tud, ami egy csúcskategóriás modelltől elvárható. Klasszikus McIntosh esztétika, csúcsra járatott hangminőség és a legfrissebb házimozi technológiák jellemzik a készüléket.

A MCINTOSH MX170 15.1 csatornás készülék, nyolc HDMI bemenetet és négy HDMI kijáratot kapott. Az összes HDMI bemenet támogatja a HDCP 2.2 rendszert, valamint nagy (18 Gbps) sávszélességet biztosít a 4K UHD jelek számára. Három kimenet ARC (Audio Return Channel), egy pedig eARC (Enhanced Audio Return Channel) támogatással bír, utóbbi sávszélességét megnövelték a hangminőség javítása érdekében. A készülék természetesen támogatja a HDR10, Dolby Vision és HLG formátumokat, megnövelt fényerőt, kontrasztot és színpontosságot kínál. A hátoldalra egy HDBaseT kimenet is került, aminek használatával a processzor és a megjelenítő közötti (nagyobb) távolságból fakadó anomáliák orvosolhatók. A berendezés ezen felül támogatja a 3D tartalmak (3D Passthru) megjelenítését.

Az újdonság gyakorlatilag az összes objektum-alapú 3D formátumot (Dolby Atmos, DTS: X, Auro-3D) ismeri. A tökéletes beállításokért a Room Perfect kalibrációs rendszer felel, de egyedi értékek megadására is lehetőség van. A készülék számos hangfal elrendezést támogat. A négy kimenetből kettő erősítő üzemmódban is használható, így akár extra mélysugárzók is társíthatók a szettbe. A berendezés négy optikai, három koaxiális, valamint egy USB konnektorral rendelkezik, ezen felül szimmetrikus XLR, szimmetrikus és aszimmetrikus analóg, phono csatlakozók használatára van lehetőség. Mindegyik analóg és digitális bemenet átcímkézhető, amely jelentősen megkönnyíti a használatot. Lehetőség van a bemenetek közötti hangerő különbség kompenzálására, ahogy a magas és mély tartományok egyéni szabályozása is adott. Az új modell a fejlesztéseknek köszönhetően alacsonyabb üzemi hőmérsékleten dolgozik, miközben nagy teljesítmény leadására képes.

Forrás: www.mcintoshlabs.com