Elkészült a TAD-E2 Evolution Two hangfal

A TAD (Technical Audio Devices Laboratories Inc.) a tavaly (Tokyo International Audio Show) jelentette be az új álló hangsugárzót, amely hivatalosan a napokban debütált.

A TAD-E2 Evolution Two hangfalak (14.250 EUR) nagyjából egy méter magas modellek. A talplemez tíz milliméter vastag acélból készült, felette kétirányú basszus reflex-port kapott helyet, ami lassabban engedi át a levegőt, így kisebb szélzajt generál.

Az elismert TAD-E1TX és TAD-ME1 hangszórórendszerekhez hasonlóan az új modell is huszonöt milliméteres berillium membrános csipogóval rendelkezik, aminek irányítottságát új fejlesztésű hullámvezető szabályozza. A membrán alakját HSDOM (Harmonized Synthetic Diaphragm Optimum Method) eljárással optimalizálták, a hullámvezető öntött alumíniumból készült, ami segít elnyomni a nem kívánt rezonanciát és szavatolja a hanghullámok egyenletes eloszlását.

A közepes és alacsony tartományokat 6.5 hüvelykes iker hangszórók kezelik. Az MACC (Multi-layered Aramid Composite Cone) membrán és az új delta merevítő szerkezet együttese, valamint a rugalmas rezgéscsillapító sapka és a csillapító anyaggal bevont hullámos hátlap tiszta, torzításmentes és erőteljes hangzást biztosít az érintett frekvencia tartományokban. A hosszú, rövid mágneses réssel rendelkező hangtekercs jelentős hajtóerőt biztosít, a komponens kettős gyűrűben van elhelyezve, ami minimalizálja az induktivitás ingadozását és csökkenti a dinamikus torzításokat.

Az új típusú keresztváltó-rendszerhez fázis-interferenciát minimalizáló szűrő tartozik, ami csökkenti az alsó hangszóró nyomásszintjét és ideális összhangot teremt a két mélyközép meghajtó között. A magassugárzó és a felső mélysugárzó hálózati szűrőit úgy szerelték fel, hogy minimális legyen közöttük interferencia. Az alsó mélysugárzónak saját hálózati szerelvénye van, minden mástól elkülönítve, hogy csökkentsék a mágneses fluxus szivárgás hatását. A hátoldalon található terminál lehetővé teszi a kétvezetékes használatot.

Forrás: www.technicalaudiodevices.com