Elkészült az AAW második elektrosztatikus fülmonitora

Az AAW új elektrosztatikus hibrid fülesének fejlesztése a közelmúltban fejeződött be. A legutóbbi infó szerint a készülék már előrendelhető a gyártó weboldalán keresztül.

Az AAW (Advanced AcousticWerkes) HALCYON (1499 USD) fülmonitor négy elektrosztatikus, két darab BA meghajtót és egy dinamikus átalakítót dolgoztat. A készülék az eredeti tervek szerint egyedi fülesként került volna forgalomba, azonban a fejlesztések előrehaladtával (többek között a Canary nevű modell kedvező fogadtatása miatt) a társaság úgy döntött univerzális formában is elérhető lesz.

A készülék saját fejlesztésű tri-hybrid architektúrára építkezik, egyetlen transzformátor tartozik az elektrosztatikus meghajtókhoz, míg a basszusokat szabadalom alatt álló grafén membrános egység kezeli. A meghajtókat négyutas passzív keresztváltó felügyeli. Mivel a második generációs transzformátor kevesebb energiát és csillapítást igényel, egy is elég az optimális hangélmény eléréséhez, így a mérnökök több hellyel gazdálkodhattak a házon belül. A csapatnak sikerült leküzdeni a technológiával kapcsolatos hátrányokat (alacsony érzékenység, fázis konfliktusok és időzítési problémák), aminek eredménye pontos és karakteres hangzás lett.

A füles korai változatából még hiányzott a saját fejlesztésű szűrő, amivel végső hangélmény tovább finomítható. A BassFlow szűrő szabályozza a dinamikus meghajtó levegőellátását (szellőztetés), használatával az alapbeállításokhoz (5 dB) képest módosítható a basszus válasz. A Bass beállítás 10 dB értéket, míg a Vokal beállítás 0 dB értéket jelent a gyárihoz viszonyítva. A füles első pillantásra megosztó lehet, de a CNC megmunkált alumínium és hangsúlyos csavarok tartós szerkezetet alkotnak. A gyártó ezúttal is ügyesen profitál a NULL AUDIO csapatához fűződő kapcsolatából, ugyanis a készüléket egy Thera monokristályos IEM zsinórral szállítják, ezen felül a különböző illesztékek és az utaztatást megkönnyítő doboz sem maradt ki a pakkból.

Forrás: www.aaw.me