Elkészült az Astell & Kern új hordozható lejátszója

Múlt és jelen találkozása. Így jellemzi legújabb, dupla DAC chipet dolgoztató, finoman régimódi külsővel felvértezett lejátszóját a márka. Az új modellt a hat évvel ezelőtt bemutatott AK120 terveire építették, természetesen az újraértelmezett külső mögött a jelenkor technológiája húzódik meg.

Az ASTELL & KERN SA700 (1299 USD) lejátszó természetesen magán viseli a gyártó stílusjegyeit, itt elsősorban a jobb felső sarokban elhelyezett, hangsúlyos hangerő szabályzóra gondolunk. A tárcsa tövében egy kikapcsolható LED gyűrű kapott helyet, amely az aktuális mintavételezésnek megfelelő színben pompázik. A készülék 4.1 hüvelykes (720 x 1280 képpont) érintőkijelzővel rendelkezik, kapunk egy USB-C bemenetet, valamint 3.5 / 2.5 milliméteres kimeneteket. A rendszert négymagos processzor szolgálja ki. A digitális/analóg átalakítást, két AKM AK4492ECB DAC chip végzi, ez az első hordozható DAP amelyik az új lapkát alkalmazza.

A készülék 32bit / 384kHz bit-to-bit dekódolást és natív DSD támogatást (11.2 MHz) kínál. A vezetékes átvitelt mellett a Bluetooth aptX HD technológia is jelen van, azaz vezetékmentes üzemmódban is minőségi hangélményben lehet reménykedni. A készülék a korábbi eszközökből ismert rendszert dolgoztatja, azonban a felhasználói felületet átalakították és optimalizálták, s a korábbi gyakorlatnak megfelelően a későbbi frissítés lehetősége is adott. A lejátszó 128 GB (NAND) beépített memóriával rendelkezik, így komolyabb gyűjtemény esetén microSD kártya (legfeljebb 512 GB) használata javasolt.

Forrás: www.astellnkern.com